minit hem 1

Download MINIT HEM 1

Post on 13-Feb-2016

226 views

Category:

Documents

2 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

minit mesyuarat

TRANSCRIPT

SJK TAMIL LADANG SUNGAI BERNAMMINIT MESYUARAT HAL EHWAL MURID BIL 1 /2015

Tarikh:4 Februari 2015Masa:2.00 petang Tempat :Bilik mesyuarat Pengerusi:En. Ramesh kumar A/L RamalooKehadiran (bilangan):9/9Nama Yang Hadir:

1. EN. RAMESH KUMAR A/L RAMALOO ( GURU BESAR )2. EN. A.THIRUMARAN( PENOLONG KANAN PENTADBIRAN )3. CIK.S.TANA LECUMI( PENOLONG KANAN HEM)4. EN. N.SOUNDRAM( PENOLONG KANAN KOKURIKULUM)5. EN. K.SALWARAJOO6. CIK.R.RANCHANI THEVE7. CIK.T.RUBINI DEVI8. CIK.N.USANANTHINI9. EN.G.EUDIISHTRAN

Tidak Hadir:Tiada

1. Ucapan Pengerusi

1.1 Pengerusi mengucapkan terima kasih kepada semua AJK yang hadir pada mesyuarat ini. Pengerusi mengedarkan senarai penuh Jawatankuasa Unit HEM setelah dibuat beberapa pindaan dalam mesyuarat guru hujung tahun (bulan 12 dulu.

Tindakan : makluman1.2 Pengerusi mengucapkan terima kasih dan memohon kerjasama dari semua unit HEM agar bersama berganding bahu memikul tanggungjawab hingga membuatkan pengurusan setiap unit dalam HEM berjalan lancar dan baik. Tindakan : makluman1.3 Pengerusi juga menegaskan semua guru bertanggungjawab dalam membentuk sahsiah murid bukan sahaja melalui bidang akademil tetapi juga melalui aktiviti aktiviti yang lain yang telah dirancang meliputi bidang kebajikan dan keperluan murid sebagai seorang manusia. 1.4 Pengerusi sekali lagi memaklumkan perlantikan setiausaha yang baru adalah Cik.Rubini Devi.Tindakan : Cik.Rubini Devi1.5 Pengerusi seterusnya mengumumkan ahli jawatankuasa Unit HEM sepanjang tahun 2015. Terdapat beberapa perubahan dalam carta organisasi.

1.5.1 S/U Jawatankuasa RMT : Cik.R.Ranchani TheveBilangan murid RMT ialah 36. Jadual bertugas RMT akan dipaparkan di papan kenyataan Unit Hem. 1.5.2 S/U Jawatankuasa Bimbingan dan Kaunseling : Cik.N.UsananthiniBeliau menegaskan bahawa murid yang dihantar kepadanya hanya akan dipujuk atau dikaunseling bukan dihukum. 1.5.3 S/U Jawatankuasa disiplin : En.G.Eudiishtranmeminta kepastian tentang lencana sama ada ditampal pada baju kemeja sahaja atau tali leher dan baju kemeja. PK HEM memberitahu bahawa memadai jika ditampal pada baju kemeja. 1.5.4 S/U Jawatankuasa Pengawas : En.G.EudiishtranBeliau memeberitahu akan mengadakan majlis penyampaian watikah pelantikan pengawas pada minggu hadapan. 1.5.5 S/U Jawatankuasa 3K : Cik.T.Rubini DeviPK HEM memberitahu ada rekod yang perlu diambil tindakan dalam bentuk borang yang berkaitan dengan Program 3K. S/U hendaklah sentiasa memastikan persekitaran sekolah selamat.

1.5.6 S/U Jawatankuasa SPBT : Cik.R.Ranchani ThevePK HEM memberitahu Guru Kelas adalah ahli jawatankuasa SPBT. Ini untuk melancarkan urusan SPBT sepanjang tahun. 1.5.7 S/U Jawatankuasa KWAMP: Cik.S.Tana Lecumi1.5.8 S/U Jawatankuasa PSS (Program Susu Sekolah) : Cik.T.Rubini Devi2. Hal hal lain2.1 GPK HEM percaya guru guru telah mengetahui tugas masing masing dan akan menerimanya dengan penuh dedikasi dan bertanggungjawab. 3. Penutup 3.1 Mesyuarat ditangguhkan pada pukul 3.30 petang.

Disediakan oleh: Disemak oleh:

.......................................... ................................................(Cik.Rubini Devi A/P Tamilarasu) (Cik.Tana Lecumi A/P Sivaguru) S/U HEMGPK HEMSJK T LDG SUNGAI BERNAMSJKT LDG SUNGAI BERNAM

Disahkan Oleh :

...................................................(En.Ramesh Kumar A/L Ramaloo) Guru BesarSJKT LDG SUNGAI BERNAM

SEKOLAH JENIS KEBANGSAAN TAMILLADANG SUNGAI BERNAM45200 SABAK BERNAMSELANGOR DARUL EHSAN Kod Sek: BBD 6039

SENARAI KEHADIRAN MESYUARAT

Mesyuarat:Pengurusan HEMKali: 1Tarikh:4.2.2015Masa:2.30 p.m Tempat:Bilik MesyuaratPengerusi:En. R. Ramesh Kumar ( Guru Besar )

BILNAMATANDATANGAN

1EN. R. RAMESH KUMAR ( GURU BESAR )

2EN. A.THIRUMARAN ( PENOLONG KANAN PENTADBIRAN )

3 CIK.S. TANA LECUMI ( PENOLONG KANAN HEM)

4 EN. N.SOUNDRAM ( PENOLONG KANAN KOKURIKULUM)

5EN. K.SALWARAJOO

6CIK.R. EN.G.EUDIISHTRAN

7CIK.T.RUBINI DEVI

8CIK.R.RANCHANI THEVE

9CIK.N.USANANTHINI

SENARAI NAMA TIDAK HADIR

BILNAMATANDATANGAN

Disediakan oleh,

...(CIK.T.RUBINI DEVI) S/U HEM SJKT LADANG SUNGAI BERNAM

SEKOLAH JENIS KEBANGSAAN TAMILLADANG SUNGAI BERNAM45200 SABAK BERNAMSELANGOR DARUL EHSAN Kod Sek: BBD 6039

SEMUA GURU2.2.2015SJK ( TAMIL ) LADANG SUNGAI BERNAM

Tuan / Puan,NOTIS MESYUARAT : PENGURUSAN HEM 1Perkara di atas adalah dirujuk.

2. Sukacita dimaklumkan bahawa mesyuarat tersebut akan diadakan seperti ketentuan berikut;

Tarikh:4.2.2015Masa:2.30 PMTempat:Bilik Mesyuarat Pengerusi:En. R. Ramesh kumar ( Guru Besar )

3.Agenda mesyuarat adalah seperti berikut;

3.1.Ucapan Pengerusi3.2Hal-hal lain3.3 Ucapan penangguhan

Kehadiran dan kerjasama tuan / puan diucapkan terima kasih.

Sekian,

Saya yang menurut perintah,

...(CIK.T.RUBINI DEVI) S/U HEM SJKT LADANG SUNGAI BERNAM

SJK TAMIL LADANG SUNGAI BERNAM

SJK TAMIL LADANG SUNGAI BERNAM