business ideas

Download Business Ideas

Post on 08-Jan-2016

239 views

Category:

Documents

0 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Business ideas for chemical engineering entrepreneur

TRANSCRIPT

IMPORTANT1. Tukar duit kertas kepada syiling. untung rm50 untuk setiap rm1000.2. Bukak ice blended?3. Cari orang run bisnes burger bakar, ice blended, makanan, jual air dan sebagainya. orang yang jujur.http://www.ukiceblendz.net/pakej.html- Program ini diwujudkan oleh pihak syarikat untuk memberi peluang kepada Rakan Niaga VIP Kelab Kereta Impian RajaKeretamenjana pendapatan tambahan secara tetap dengan menjadi Rakan Niaga Azza Motor Network dan mendapat keuntungan perniagaan antara 10% - 20% (daripada jumlah modal yang disediakan oleh Rakan Niaga) pada setiap bulan selama 60 bulan hasil daripada keuntungan jual beli kenderaan.Program ini adalah berdasarkan konsep menang-menang (win-win situation) dimana Rakan Niaga VIP Kelab Kereta Impian Rajakereta menjadi Rakan Niaga syarikat dengan menyediakan modal bersama, sementara syarikat Azza Motor Network menjalankan perniagaan jual beli kereta dan mendapat keuntungan hasil daripada aktiviti tersebut. Seterusnya keuntungan dibahagi-bahagikan setelah ditolak kos pengurusan, berdasarkan kepada jumlah pelaburan Rakan Niaga.Berikut adalah contoh keuntungan maksima berdasarkan pilihan modal yang disediakan oleh Rakan Niaga:RM5,000 Keuntungan maksima sebanyak RM1,000 setiap bulan selama 60 bulan, berjumlah RM60,000RM10,000 - Keuntungan maksima sebanyak RM2,000 setiap bulan selama 60bulan, berjumlah RM120,000RM15,000 - Keuntungan maksima sebanyak RM3,000 setiap bulan selama 60bulan, berjumlah RM180,000RM20,000 - Keuntungan maksima sebanyak RM4,000 setiap bulan selama 60 bulan, berjumlah RM240,000RM25,000 - Keuntungan maksima sebanyak RM5,000 setiap bulan selama 60 bulan, berjumlah RM300,000Keuntungan perniagaan akan mula dibayar kepada Rakan Niaga pada bulan ketiga, setelah menjadi Rakan Niaga syarikat. Setiap pilihan modal hanya terhad kepada 500 unit sahaja. Tawaran akan ditamatkan setelah 500 unit yang ditawarkan habis. Kontrak juga disediakan untuk melindungi keuntungan antara syarikat dan pelabur.Sekiranya ada sebarang pertanyaan, sila hubungi pihak admin Kelab Kereta Impian Rajakereta atau syarikat Azza Motor Network untuk penerangan yang lebih lanjut dan dapatkan nasihat sebelum buat keputusan yang betul.http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=170

- perniagaan hartanah..cari ebook mengenai real estate investment..- www.tagter.com/UMDvision

1. Alip 10-Fri 24/May/2013 12:00amAssalamualaikum Tuan,

Kalau Tuan minat bidang perkhidmatan, syarikat kai lah jawapannya..

Jadi, saya ingin menawarkan Tuan menjadi funder dalam syarikat sy.

Syarikat kami menyediakan perkhidmatan kreatif.

Dari sekecil-kecil design logo dan namecard sehingga banner dan bunting..Segala bentuk design.

Kami juga memberi perkhidmatan dari sekecil-kecil videografi sehingga kecorporate video ..

Kami juga menyediakan perkhidmatan perundingan untuk event managementdan branding..

Kami sudah memulakan perniagaan semenjak 1 Januari 2013.

Tetapi masalah kami adalah tidak cukup modal untuk

membayar experienced sales consultant..

Banyak yang mahu menggunakan perkhidmatan kami tetapikami tewas dari segi

a. Fundb. manpower.

Kalau Fund ada, manpower setel.

Harap mendapat feedback positive dari TUan.

Sekiranya TUan mahu 'confident' melihat apa yg bakal TUan perolehidalam masa 1-2bulan (balik modal dalam masa 2 bulan)...

TUan boleh ikut sekali kami berjumpa client2 kami yg mahuappointed kami..

tq

--ALIF ASYRAF SARDI(H) +6012-6130729(E) [email protected](FB) PutarPutar Dot Com(T) www.twitter.com/PutarPutar(Y) www.youtube.com/PutarPutarTV(W) www.putarputar.com.my2. Shahbiz-Fri 24/May/2013 3:26amtuan fund bisnes saya..tuan bg modal 10k,kami bg pulangan balik 30k,call saya 0132377855 shah3. Redzwaan-Mon 27/May/2013 7:12pmAssalamualaikum.

Dikesempatan ini saya adalah antara anak Melayu terawal yang telah mendapat projek korporat, sesuai untuk lapisan masyarakat. Saya ingin berkongsi kepada sesiapa termasuk rakan anda yang mempunyai SSM.

1- kepada sesiapa yang berminat kepada berniaga/perniagaan tetapi tiada idea untuk berniaga/perniagaan , saya boleh bantu A to Z dan termasuk personal coaching FREE !!!!

2- kepada sesiapa yang memang sedia ada perniagaan dan ingin kembangkan perniagaan meluas di dalam dan luar negara @ ingin membuka perniagaan baru, saya sedia membantu anda A to Z termasuk personal coaching FREE!!!

sila hubungi saya segere kerana perkhidmatan saya terhad.

-kepada yang berminat sila call/whatsapp/wechat saya segera untuk set appoinment, hanya orang yang ingin merubah hidup dari biasa ke luar biasa sahaja yang akan saya fokus.. sekian.

-0163963489/[email protected] Ryzal 14-Mon 27/May/2013 8:28pmas salam ..kalau tuan dan rakan-rakan yang berminat bole join saya buat personal loan MBSB dapat commission.Tak perlu modal.bole hubungi saya 019-31700505. Eyda 20-Mon 27/May/2013 10:34pmSalam,Berminat mmilki kdai farmasi/serbaneka scara PERCUMA?1. Modal sgt rendah~min RM5100 seumur hidup.2.Kos operasi kedai dtanggung spenuhnya pihak syarikat.3. Income bulanan sgt lumayan dan tidak terhad.4. Perniagaan yg terjamin, dan boleh dwarisi.5. Tiada rsiko.6. Latihan/bimbingan dberikan percuma.7. Lokasi ikut pilihan sendiri.Inilah prniagaan yg kita cari2 slama ini.Jgn tnggu lagi, call/sms 019-5761445~waheda~6. Leng Myra-Tue 28/May/2013 10:03amAs salam tuan. Modal saya berniaga hanya RM75 sahaja. tapi alhamdulilah bulan pertama income xlari dari 4K. tak payah susah2 nk berhutang pening kpla nk rooling modal. jika berminat nk tahu macam mana sy bt boleh call 0134692858. sy berada d Kl boleh berjumpa,7. Nor Hafizal-Tue 28/May/2013 2:19pmSalam

Saya dari Pruton Mega Consultant Sdn. Bhd. sedia membantu anda untuk mengembangkan modal atau simpanan anda secara selamat dan pulangan keuntungan bulanan anggaran 8%-16% setiap bulanan. Terma dan pengurusan yang telus disediakan bagi meamstikan pelaburan tersebut selamat dan terjamin. Sekiranya berminat boleh berhubung terus kepada saya melalui telifon 0182111023 atau emailkan kepada [email protected] Mozac Medicare-Tue 28/May/2013 3:02pmSalam En. Razak,

Boleh berikan email atau contact no kpd saya di [email protected]

Terima kasih.9. Kamal 158-Tue 28/May/2013 5:03pmSalam tuan,mulakan perniagaan dgn modal serendah 2k sahaja..boleh dibawa keseluruh malaysia,sgt flaksibel dan boleh diwariskan.. Datang dan tengok sendiri org berjaya kemudian buat keputusan yg betul.hubungi saya 019946398710. Aidil 70-Tue 28/May/2013 5:33pmsalam, sy cadangkan buka satu company logistic. Untung atas angin. Ada shipment dapat duit. Xde shipment x rugi. Cost daftar ngn ssm under enterprise baru rm70.00. kite boleh berbincang. Saya pun dlm bidang logistic. Service provider sy boleh tolong uruskan. Kerja just cari shipment dan cargo.

AidilFirst Logistic [email protected] Amanda 15-Wed 29/May/2013 10:37amSalam,

en. razak, saya ada satu projek di mana kiter boleh dapat 1% komisyen dari setiap perbelanjaan rakyt mlysia yng pki mykad and kedai2 yng terlibt seumur hidup selagi perbelnjaan berlaku. Projek di sapot oleh agensi kerajaan n swasta sprti mdec,jpn,tekun,kptm dan sbginye. boleh email me for more details. [email protected]

tenkiu..12. Nurull-Wed 29/May/2013 2:11pmImpian nak jadi usahawan kaya dan berjaya?daripada keluarkan modal hampir sejuta baik mohon saja subsidi farmasi dari cosway.ingin memohon? saya akan bantu En Razak.Hubungi saya 018-2957387 skrg!!13. Coppermayer-Wed 29/May/2013 11:01pmPERNIAGAAN YANG BERMODAL RENDAH & PULANGAN YANG SANGAT LUMAYAN SILA LAYARI : http://coppermayer.blogspot.com14. Muhd Siddiqiin Shari-Thu 30/May/2013 4:53pmPeluang perniagaan untuk menjana pendapatan berterusan. Affiliate Junction adalah revolusi perniagaan pertama di malaysia dan asia yang menggunakan platform MYKAD secara offline. Mendapat sokongan daripada MdeC (multi development corporation) JPN serta ARFF (Asian retail francise federation )

Hanya dengan mengaktifkan MYKAD/ic rakyat malaysia secara PERCUMA anda akan dapat komisen seumur hidup selagi orang berbelanja. Pelanggan yang berbelanja pula akan menikmati diskaun serta merta dan points yang tak luput.

Sekiranya ada saudara-mara atau sahabat yang mempunyai perniagaan sendiri pon boleh menyertai kami secara PERCUMA!! pasaran kami adalah 28 juta rakyat malaysia.

Berminat hubungi saya :sidek 0192836833 atau email : [email protected] Reeze-Thu 30/May/2013 5:42pmhubungi sy, 0147062866. sy akan jelaskan lebih lanjut mengenai bisnes forex..XCARI ORANG PUN UNTUNG..CARI ORG, LG LA UNTUNG..anda yang tentukan berapa income anda mahu..kalau setakat 1k 2, dlm beberapa bulan dah balik modal tuan/puan..APATAH LG KLU MODAL 50K..16. Jakethitam 2-Thu 30/May/2013 8:39pmcari dan pelajari ilmu kewangan dulu sebelum mula mengorak langkah. sessi ngeteh percuma.lawat http://jaketworldkomuniti.blogspot.com17. Farah Png Ipo-Fri 31/May/2013 6:14amkami dr program mykad smart shoper mnyediakan servis yg TERPAKSA org guna, sbb apa tahu? Pada teknologi kini, hrga runcit n kos sara hidup yg menaik, mnyebabkn rmai rkyt msia yg sesak, jd perkhidmatan yg kami twarkan adalah discount seumur hidup dgn MYKAD.

jika anda brminat utk mnjadi serviceprovider yg TERPAKSA menerima komisyen drpada perbelanjaan rkyt msia seumur hidup anda,selepas anda membantu rkytmsia yg lain utk mringankn beban, sy msih mlantik dealer utk mengactivkn ic rD sluruh plusuk negeri..Kita di ibaratkn,mesin atm maybank yg mana customer cimb gune atm maybank dn terpaksa menerima rm1 dr stiap pngguna bank lain.. Tp apakah yg mesin maybank sdiakan?Jwpan: perkhidmatan.......Call 0164102381/016445238118. Pett 3-Fri 31/May/2013 2:13pmAssalam tuan...boleh jadi sleeping partner saya dengan modal tu..

just sms DSETIA FUND ke 013-2422626