sommarkatalogen 2016

36
Tallinn | Riga | Helsingfors | Åbo | Mariehamn | BOKA SEMESTER NU MINISEMESTRA MED ALLA SINNEN SOMMAR 2016 Kryssningar Där havet är lyxen Strandliv på Östersjöns Riviera Frisk havsluft & skärgårdsidyll

Upload: tallink-silja-sverige

Post on 28-Jul-2016

245 views

Category:

Documents


2 download

DESCRIPTION

Havet är helt klart bäst på sommaren. Kryssa lugnt mellan Stockholm och Åbo, Helsingfors, Tallinn och Riga.

TRANSCRIPT

Page 1: Sommarkatalogen 2016

Tallinn | Riga | Helsingfors | Åbo | Mariehamn | BOKA SEMESTER NU

MINISEMESTRA MED ALLA SINNEN

SOMMAR 2016

Kryssningar Där havet är lyxen

Strandliv påÖstersjöns Riviera

Frisk havsluft & skärgårdsidyll

Page 2: Sommarkatalogen 2016

2 | Sommar´16

FARTYGEN AVGÅR FRÅN

Värtahamnen i Stockholm:Silja Line till Helsingfors och Åbo, Finland

Tallink till Tallinn, Estland

Frihamnen i Stockholm:Tallink till Riga, Lettland

STOCKHOLM 34 TALLINN t o m 8.11 2016 17.30 10.00 10.15 18.00 STOCKHOLM 34 HELSINGFORS t o m 8.11 2016 16.45 09.55 9.30 17.00 STOCKHOLM 34 RIGA t o m 31.12 2016 17.00 11.00 10.30 17.30 STOCKHOLM 34 ÅBO MED GALAXY t o m 31.12 2016 19.30 7.00 18.15 8.15 STOCKHOLM 34 ÅBO MED BALTIC PRINCESS t o m 31.12 2016 7.10 19.15 6.10 20.15 Med reservation för ändringar. Se avvikelser på tallinksilja.se

TIDTABELL

Page 3: Sommarkatalogen 2016

Sommar´16 | 3

S4. INGEN SOMMAR UTAN GALAXYVi tar dig på 23 timmar av nöjen!

S6. DESTINATION ÅBOFinlands äldsta stad Åbo är en sommarpärla för både stora och små.

S8. 11 TIMMAR TILL HAVSSkärgårdskryssning till Mariehamn.

S10. EPISKA FESTNÄTTERSveriges hetaste DJ:s, svalkande drinkar och en riktigt skön utomhuslounge.

S12. NÄR HAVET ÄR LYXENShopping i världsklass och fantastiska smakupplevelser.

S14. HÄRLIGA HIPPA HELSINGFORSHelsingfors och den bästa tiden är nu.

S18. KÄNSLAN AV LOVUte till havs är det Kidz Club som gäller.

S22. MINISEMESTRA MERAVi har bästa tipsen när du ska åka på en kryssning till Tallinn.

S24. SOMMARCHARM I TALLINNPulserande uteliv, grönskande parker och gourmetrestauranger.

S26. ÖSTERSJÖNS RIVIERADu behöver inte åka till Medelhavet för att få vykortsfina sandstränder och glittrande blått hav.

S28. PRISVÄRD LYXWEEKEND I RIGADet är inte utan anledning Lettland finns på listan över länder som anses vara “the best places to travel in 2016”.

S32. TEMARESORResor för dig som är intresserad av vin, mat, kultur och golf.

S34. CLUB ONE – BÄSTA FÖRMÅNERNADu tjänar mycket att bli medlem i Club One, Tallink och Silja Lines kundklubb.

S35. BUSSEN TILL BÅTENInn

ehål

lTIDTABELL

Page 4: Sommarkatalogen 2016

4 | Sommar´16

Ingen sommar utan Galaxy

UNDERHÅLLNING I TOPPKLASSVi tycker om när du har roligt och gör alltid vårt allra bästa för att underhålla dig. På Galaxy är det full fart. Varje kväll bjuder vi på en färgsprakande show, skön musik i loungebaren, DJ:s och karaoke. Populära trubadurer, kända band och artister uppträder ombord – vi har något för alla smaker. För barnen är lekrummen en oas med bollhav, pyssel och roliga leksaker.

TID FÖR SHOPPING OCH AVKOPPLINGDet är nästan omöjligt att åka på en kryssning utan att handla med sig något hem. Shoppa loss! I taxfreebutikerna kan du fynda drycker, godis, parfym och kosmetik med upp till 70% bättre priser än i land. Koppla av på relaxavdelningen, ta ett dopp i den lilla poolen och mys på hytten en stund. På Galaxy lever du precis som du vill. En perfekt minisemester helt enkelt.

Havet är helt klart bäst på sommaren. Kryssa lugnt mellan Stockholm och Åbo bland kobbar och skär. På Galaxy kan du njuta av festliga stunder och härliga ögonblick med nära och kära.Vi tar dig på 23 timmar av nöjen!

Njut av shopping, barhäng, underhållning och avkoppling under ett dygn ombord. Smaka på Östersjöns bästa skaldjur och välj bland restauranger med både nordiska och internationella smakriktningar. Här finns allt från buffé till à la carte och fine dining.

Page 5: Sommarkatalogen 2016

Sommar´16 | 5

A premium-hytt Prisex 260:– per person

INGÅR: båtresa, del i A premium-hytt för 1–2 personer med dubbelsäng och specialfrukost.

DeLuxe-hytt Prisex 495:– per person

INGÅR: båtresa, del i DeLuxe-hytt för 1–2 personer med dubbelsäng, minibar och specialfrukost.

Kryssning Prisex 55:– per person

INGÅR: båtresa, del i B-hytt för 1–4 personer.

FÖRBOKA PÅ HAPPY LOBSTER

FASHION STREET

Prisexempel: Galaxy 23-timmars kryssning till Åbo, Finland

Page 6: Sommarkatalogen 2016

Finlands äldsta stad Åbo är en sommarpärla för både stora och små. Den vackra naturen och de många skärgårdsöarna utforskas enkelt med skärgårdsbåt eller på cykel. Men oftast är det Åbos alla roliga parker som är anledningen till att så många barnfamiljer kommer hit.

DESTINATION

ÅBO

MUMINDALEN JUKUPARK

6 | Sommar´16

© M

oo

min

Ch

arac

ters

Page 7: Sommarkatalogen 2016

Sommar´16 | 7

Kryssning En dag i Åbo Prisex 680:– per familj(2 vuxna + 2 barn)

INGÅR: båtresa T/R i E-hytt för 1–4 personer. Två nätter ombord.

Spahotell Nådendal Prisex 2 780:– per familj(2 vuxna + 2 barn, 0–17 år)

INGÅR: båtresa T/R i E4-hytt, 1 natt i Åbo, Classic-rum, hotellfrukost och inträde till badet.

Holiday Club Caribia Prisex 2 340:– per familj(2 vuxna + 2 barn, 0–11 år)

INGÅR: båtresa T/R i E4-hytt, 1 natt i Åbo, dubbelrum, hotellfrukost och inträde till badet.

DEN MAGISKA MUMINVÄRLDENPå Mumins magiska ö i Nådendal får du titta in i Muminfamiljens blåa hus, träffa Mumintrollet, Lilla My, Snorkfröken, Hattinattarna och de andra i Muminvärlden. ENTRÉ: 279:–. 0–1 år gratis.

MUMINTRANSFERUnder perioden 1.7–31.7 kan du förboka Mumin-transfer till Muminvärlden eller Nådendal Spa Hotell. PRIS: Vuxna T/R 130:–, barn (2–14 år) T/R 70:–.

VATTENLANDET JUKUPARKFinlands största utomhusvattenland JukuPark i Åbo har mängder av häftiga vattenrutschbanor, fart-fyllda vattenattraktioner och pooler för alla åldrar. ENTRÉ: 190:– för alla över 3 år. 0–3 år gratis.

NYHET! INOMHUSAKTIVITETER PÅ SUPERPARK För regniga dagar är SuperPark perfekt; en inomhushall fylld av aktiviteter som frisbeegolf, gatubasket, innebandy, klättring, trampoliner och trampbilar. SuperPark ligger intill Holiday Club Caribia. ENTRÉ: 131:– för alla över 3 år. 0–3 år gratis.

ÄVENTYR PÅ ÖN VÄSKIPå äventyrsön Väski utanför Nådendal kan man klättra, åka linbana, skjuta pilbåge och vaska guld. ENTRÉ: 214:–. 0–1 år gratis.

MUMINVÄRLDEN + VÄSKI KOMBIBILJETT PRIS: 410:–. 0–1 år gratis.

FAMILJEMYS I ÅBO Åbos gator, torg och byggnader vittnar om historien från medeltid till nutid. Längs Aura å ligger skärgårdskrogarna tätt. Populära Holiday Club Caribia har ett eget äventyrs-bad där barnen gärna spenderar hela semestern och för relaxsugna vuxna finns en hel wellnessavdelning. Börjar semester-dagarna tryta? Boka en dag i Åbo – två nätter ombord och en heldag att upptäcka Åbo i land. Minisemester när det är som bäst!

SOMMARSTADEN NÅDENDALEndast 15 km från Åbo ligger Nådendal som bjuder på vackra omgivningar, mysiga strand- krogar och aktiviteter för hela familjen. Mest känt är Nådendal för Mumin världen, presidentens sommar residens Gullranda och för Nådendal Spa, ett av Nordens bästa badhotell. Här trivs hela familjen.

BOKA PÅ SILJA.SE

PSST!Du vet väl att du enkelt

kan ta med bilen till Åbo?

BILPAKET prisex 422:–

INGÅR: Båtresa enkel väg, hel E-hytt

för 1–4 personer + personbil

Page 8: Sommarkatalogen 2016

Gå ombord på Baltic Princess tidigt på morgonen, njut av en frukostbuffé med skärgårdsutsikt och kanske ett glas bubbel på soldäck? Dagen flyter på i lagom takt mellan kobbar och skär och när du ankommer Mariehamn byter du fartyg och bordar Galaxy. På vägen tillbaka kan du passa på att utforska shoppingutbudet, äta en skaldjurslunch eller bara fortsätta njuta av vacker utsikt och havsluft på däck. Lagom till kvällen är du tillbaka i Stockholm – en perfekt dagsutflykt.

SKÄRGÅRDSKRYSSNING

11 TIMMAR TILL HAVS

8 | Sommar´16

Page 9: Sommarkatalogen 2016

Sommar´16 | 9

Hotell Pommern Prisex 2 200:– per familj(2 vuxna + 2 barn, 0–11 år)

INGÅR: däckplats T/R, 1 natt i Marie-hamn, familjerum och hotellfrukost.

Skärgårdskryssning Prisex 20:– per person

INGÅR: båtresa Mariehamn T/R, däckplats. Boka frukost fr 98:- och få resan gratis.

Hotell HavsVidden Prisex 890:– per person

INGÅR: däckplats T/R, 1 natt på Åland, del i dubbelrum, hotellfrukost.

NYRENOVERAT OCH CENTRALT I MARIEHAMNNyrenoverade Hotell Pommern ligger mitt i Mariehamn och erbjuder förutom bekväma rum en helt ny restaurang som gästas av kända nordiska kockar. Här finns även rymliga rum för hela familjen.

NATURNÄRA LYX PÅ HAVSVIDDEN Resorthotellet HavsVidden ligger på Ålands nordligaste udde med spektakulär utsikt över havet. Hit kommer du för lugnet, de salta baden och den friska skärgårdsluften. Ta en simtur i badhuset eller

från badbryggan om havet lockar mer, och avsluta med ett besök i bastun. Restaurangen erbjuder såväl åländska delikatesser som klassiska internationella rätter. På HavsVidden är det enkelt att må bra.

GOLF VID HAV OCH SLOTT På Åland kan du spela golf från första maj till slutet av oktober. Vackra Eckerö Golf hittar du på Ålands solsida och vill du hellre spela golf i slottsmiljö kan vi varmt rekommendera Ålands Golfklubb vid Kastelholms slott. På både banorna finns alla utmaningar en golfare kan önska sig.

VARMA KLIPPHÄLLAR, SKÄRGÅRDSLIV OCH GOLF PÅ

ÅLANDStanna en natt i en äkta skärgårdsidyll. Åland bjuder på natursköna smultronställen och Mariehamns mysiga stadsmiljö med idylliska småstadsgator, genuina krogar och trevliga uteserveringar.

PSST!Du vet väl att du enkelt

kan ta med bilen till Åland?

BILPAKET prisex 292:–

INGÅR: Båtresa enkel väg,

däckplats för 1 person + personbil.

Page 10: Sommarkatalogen 2016

Episka festnätter på Galaxy

10 | Sommar´16

Page 11: Sommarkatalogen 2016

Sommar´16 | 11

Sommaren på Galaxy är het, med bra underhållning och härlig stämning. DJ:s, svalkande drinkar och en riktigt skön utomhuslounge för sena nätter och soliga dagar ombord. En sak är säker – 23 timmar av upplevelser väntar på dig.

PARTY WEEKENDS SUMMER EDITIONUpplev episka sommarnätter på Party Weekends. På Östersjöns bästa nattklubb är feststämningen maxad. Vi fortsätter med succéhelgerna ombord på Galaxy med nya spännande namn inom DJ-världen. Dansa hela natten och träffa nya människor som liksom du längtar efter att ha riktigt roligt.

SUN LOUNGE PÅ GALAXYVem vill inte sitta här i sommar? På Sun Lounge kan du slappa i sofforna, ta en kall drink, njuta av Östersjöns bästa utsikt och andas härlig frisk havsluft. När vädret är på topp spelar vår DJ bästa musiken och du kan äta en bit mat om magen kurrar – inte dumt!

STARLIGHT PALACE SUN LOUNGE

Page 12: Sommarkatalogen 2016

12 | Sommar´16

NÄR HAVET ÄR LYXEN

Om du är ute efter shopping i toppklass och läckra smakupplevelser har du hittat helt rätt. På Helsingforsfartygen finns vardagslyx för alla, nöjen för semesterfiraren och busiga aktiviteter för kidsen. Koppla av och låt dig inspireras – ät gott och shoppa smart.

Det har hänt mycket ombord på Silja Symphony och Silja Serenade de senaste åren. Shoppingen har uppgraderats, bland annat med en dubbelt så stor Taxfree-butik. Här hittar du det allra senaste inom dofter och kosmetik, exklusiva viner, godis och allt du kan tänkas önska dig.

Page 13: Sommarkatalogen 2016

Sommar´16 | 13

SUMMER CENTER FÖR KIDSENUnder sommarmånaderna flyttas Silja Land till konferensrummen. Här finns stora ytor och plats för busiga aktiviteter, leksaker, spel och annat kul. Pssst! Träffa Sälen Harry och Mumin på Silja Line i sommar.

FÖRSTKLASSIG MAT OCH DRYCKLyxa till kvällen med en middag på någon av våra mest populära restauranger med noggrant utvalda råvaror och utmärkta viner. Tavolàta Ristorante Italiano är en ny favorit ombord med somriga smaker från Italien. Bon Vivant serverar det absolut bästa i matväg tillsammans med förstklassiga viner och bubblande drycker. Happy Lobster erbjuder färsk fisk och skal-djursfat i toppklass. Vi har förstås restauranger för alla plånböcker där buffén är en välbesökt klassiker. Här äter barn 0–5 år utan kostnad.

MINISEMESTER MED GULDKANT Vill du ha extra guldkant på semestern finns lyxiga Suiter och Commodore-hytter med tillgång till en exklusiv lounge med separat bar och bastuavdelning. Boka en av våra DeLuxe-hytter som fått en helt ny inredning, designad av I.S Mäkinen.

Familjekryssning Prisex 610:– per familj(2 vuxna + 2 barn)

INGÅR: båtresa, hel C-hytt för 1–4 personer.

DeLuxe-hytt Prisex 1 460:– per person

INGÅR: båtresa, del i DeLuxe-hytt för 1–2 personer med dubbelsäng, minibar och specialfrukost.

Kryssning Prisex 155:– per person

INGÅR: båtresa, del i C-hytt för 1–4 personer.

Prisexempel: Gäller för 40-timmars kryssning till Helsingfors, Finland

Page 14: Sommarkatalogen 2016

14 | Sommar´16

Alvar Aalto, Iittala och Marimekko, Michelinkrogar, saluhallar, teatrar, konst och shopping. Det finns otaliga anledningar till att besöka Helsingfors och den bästa tiden är nu, när vattnet ligger spegelblankt, solen står högt och uteserveringarna är öppna.

HÄRLIGA HIPPA HELSINGFORS

FINSKA DELIKATESSER OCH MAT I VÄRLDSKLASSDet charmigaste sättet att testa lokala delikatesser är att besöka Salutorgets marknad eller någon av stadens kända saluhallar. Här kan du smaka på ny plockade bär, karelska piroger eller laxsoppa. Matupplevelserna i Helsingfors är verkligen i världsklass och det är inte svårt att hitta riktigt bra krogar.

HELA FAMILJENS HELSINGFORSI Helsingfors finns något att göra för både stora och små. Nöjesfältet Borgbacken har över 40 åkattrak tioner för hela familjen och i undervattensparken Sealife kan du möta hajar, pirayor, rockor, sjöhästar och många andra havsdjur, utan att bli blöt! Fästningen Sveaborg finns på UNESCOS världs arvslista och är full av kanoner, murar och spännande tunnlar. Hit åker man enkelt med färja från Salutorget.

Helsingfors sjuder av liv och bjuder på bländande arkitektur och sevärdheter. Runt Senatstorget hittar du bland annat vackra Statsrådsborgen, Nationalbiblioteket och Helsingfors kanske mest fotograferade byggnad, Domkyrkan. Staden utforskas med fördel till fots eller med spårvagn och för den som inte vill missa något rekommenderar vi en Hop on Hop off-buss.

PSST!Du vet väl att du enkelt

kan ta med bilen till Helsingfors?

BILPAKET prisex 1 146:–

INGÅR: Båtresa enkel väg, hel C-hytt

för 1–4 personer + personbil

Page 15: Sommarkatalogen 2016

Sommar´16 | 15

Scandic Park Hotel Prisex 2 010:– per familj(2 vuxna + 2 barn, 0–11 år)

INGÅR: båtresa T/R, hel B-hytt, en natt i Helsingfors, dubbelrum, hotellfrukost och inträde till hotellets pool.

Hotel HavenPrisex 1 405:– per person

INGÅR: båtresa T/R, hel B-hytt, 1 natt i Helsingfors, del i Comfort dubbelrum och hotellfrukost.

NYHET! Hotel Indigo Prisex 1 125:– per person

INGÅR: båtresa T/R i B2-hytt, en natt i Helsingfors, del i dubbelrum, hotellfrukost, välkomstdrink på hotellet och inträde till Helsinki Art Museum.

3 HETA KROG-TIPS1. RESTAURANT ASKSmakkombinationer i världsklass och en stjärna i Guide Michelin.

2. PASSIO KITCHEN & BARFinska delikatesser och fantastisk service.

3. RAVINTOLA TEATTERIGod mat, goda drinkar och en skön terrass.

PASSIO KITCHEN & BAR

RAVINTOLA TEATTERI

RESTAURANT ASK

Borgbacken – entré: 0:–, armband: 335:–/person. Sealife – entré vuxen: 140:– , entré barn 3–14 år: 93:– , barn 0–2 år: gratis. Hop on Hop off sightseeing: vuxen 247:–, barn 6–15 år: 112:–. Bokas på siljaline.se samtidigt som du bokar din resa.

Page 16: Sommarkatalogen 2016

4

TOPP

16 | Sommar´16

Page 17: Sommarkatalogen 2016

4

Sommar´16 | 17

1. NYÖPPNADE DESIGUAL Spanska succémärket Desigual har öppnat sin första flytande butik på Silja Serenade. Gå loss bland färgglada tryck och blommiga mönster, accessoarer och hemtextiler. Butiken har unika havskollektioner för både vuxna och barn.

2. IT’S SHOWTIME!Varje kväll uppträder showgrupper ombord. Vi har allt från svenska showartister till handplockade showgrupper från hela världen. Upplev en blandning av färgsprakande underhållning, mycket energi, olika rytmer, dansstilar och akrobatik.

3. RELAXA EN STUNDEfter shopping är det skönt att varva ner en stund. Bubbla i poolen och bara ta det lugnt. På Helsingforsfartygen är relaxavdelningen ombyggd till en ljus fräsch oas. Boka privat bastu eller bada i den allmänna dam- eller herrbastun. Köp lättare snacks och bastudrycker i baren.

4. COFFE & CO.Silja Serenade har fått ett nytt urbant kafé. Här dricker du färskt bryggkaffe och friska drycker, nybakade kakor, mackor med härligt pålägg och annat gott-gott. Fika tillsammans, titta på folk och bara ta det lugnt.

5. MED VINDEN I HÅRETDet bästa med sommaren ombord är utedäck! Varma, härliga sommardagar med vinden i håret. Ja, det är något med kombinationen av havsluft, svalkande drycker och vacker utsikt. Vi har piffat till loungerna på Galaxy och Helsingforsfartygen – kliv ombord och njut!

6. BO I MUMINHYTTPå Helsingforsfartygen har alla familjehytter renoverats där tio av hytterna fått ett jättefint Mumintema. Hytten bokas för minst två vuxna och ett barn.

7. BÄSTA BRUNCHENHoppa över frukosten och satsa på bästa brunchen i Happy Lobster på Galaxy. Välj mellan English breakfast, omelett, smoothies, exotiska frukter och mycket annat trevligt.

8. BON VIVANT WINEBARVinbaren på Helsingforsfartygen är en riktig skatt-kammare för vin- och champagneälskare. Egen specialimport av unika viner. Smaka ett glas och köp med hem om du önskar.

9. LYXIGT SKALDJURSFATÖstersjöns lyxigaste skaldjursfat serveras ombord på Silja Lines fartyg. Frossa i rökta räkor, ostron, hummer, kräftor och annat gott. Mums! En höjdpunkt – perfekt för kräsna resenärer.

10. FESTLIGT NATTLIVFör dig som vill festa öppnar våra nattklubbar när natten vaknar till liv. DJ:s från olika länder spinner skivor varje kväll. Och det bästa av allt. Du har alltid nära hem till hytten när det är dags att sova.

10OMBORD

Page 18: Sommarkatalogen 2016

18 | Sommar´16

GRATIS BUFFÉ

Barn 0–5 år

Ute till havs är det Kidz Club som gäller. Under sommar­månaderna flyttas leklanden till konferensavdelningarna som förvandlas till gigantiska lekrum. Här kan barnen gå loss bland hoppborgar, bollhav och massor av roliga leksaker. För de större kidsen finns karaoke, arkadspel och TV­spel. Barn från 6–17 år äter även till rabatterade priser i buffén.

KÄNSLAN AV LOV

Page 19: Sommarkatalogen 2016

Sommar´16 | 19

KIDZ CLUB-PAKETFörbeställ Kidz Club-paketet och du får en Sälen Harry-ryggsäck per barn och en Malaco Treasure Box per hytt. Boka senast 4 dagar innan avresa: 08-22 21 40. Pris 148:–

SUMMER CENTER ÖPPETÅbo: Galaxy & Baltic Princess 10.6–10.8Helsingfors: Silja Symphony & Silja Serenade 12.6–10.8Tallinn: Romantika & Victoria 17.6–3.9Riga: Isabelle 17.6–3.9

Läs mer på tallinksilja.se om vad som händer på respektive fartyg.

Sommaren ombord bjuder på extra mycket lek och bus. Mycket att upptäcka för alla barn förstås. Här finns gott om tid för både avkoppling och busiga aktiviteter, frågesport och tävlingar. Njut av frisk havsluft på utedäck soliga dagar. Och visst är det mysigt att sedan bara ta det lugnt i hytten – alla tillsammans.

Page 20: Sommarkatalogen 2016

UNIKA SMAKERHar du provat björnkött någon gång? Eller njutit av confiterade anklår? I våra butiker ombord finns ett spännande utbud av exklusiva delikatesser och matprodukter. Perfekta presenter till dina vänner foodiesarna, eller varför inte till dig själv.

FRANSK GASTRONOMIDuckslegs, ankconfit och confiterade anklår i konserv, 1 350 gram. 194:–

20 | Sommar´16

FO

TO

GR

AF

: PE

LL

E B

ER

GS

TR

ÖM

Page 21: Sommarkatalogen 2016

SMÅTT & GOTT Balsamico glace truffel, 55:– Fikonmarmelad, 55:– Smör, Palmeiers, 21:–Starbrook chocolate coffe beans, 43:– Älgkött, 41:– Vildsvinskött, 41:– Björnkött, 134:– Spanskt paprikapulver, :–Bläckfisk, 40:– Chokladmix, 101:– Herbes de Provence, 67:– Nomu oriental rub, 47:– Vitlöksklyftor i olja, 20:– Ankprodukter, Rougie, 111:– Fleur du sel, 55:– Olivolja, 120:–

Sommar´16 | 21

FO

TO

GR

AF

: PE

LL

E B

ER

GS

TR

ÖM

Vi reserverar oss för att vissa produkter kan vara slutsålda.

Page 22: Sommarkatalogen 2016

Kliv ombord i sommar – det är nu det är som allra bäst. Vi har bästa tipsen när du ska åka på en kryssning till Tallinn. Ta med familjen, barnen eller res med vännerna, det är ju ännu roligare när man är fler!

MINISEMESTRA

MERA

22 | Sommar´16

TALLINN

Page 23: Sommarkatalogen 2016

Sommar´16 | 23

Familjekryssning Prisex 560:– per familj(2 vuxna + 2 barn)

INGÅR: båtresa, hel B-hytt för 1–4 personer.

DeLuxe-hytt Prisex 1 030:– per person

INGÅR: båtresa, del i DeLuxe-hytt för 1–2 personer med dubbelsäng, minibar och specialfrukost.

Kryssning Prisex 140:– per person

INGÅR: båtresa, del i B-hytt för 1–4 personer.

TIME TO DINEVälj bland restauranger för alla smaker och plånböcker. Här finns den klassiska buffén och fine dining med utmärkta viner och kulinariska upplevelser för finsmakaren. Efter middagen finns barer och lounger för uppfriskande drycker och härliga pratstunder.

SOMRIGA DAGAR – SENA NÄTTEROm vädret är på topp kan du njuta av sommaren och havsluften på soldäck. Är du ute efter maximal avkoppling finns massage och andra sköna behandlingar på Hera Salong. Shoppa loss bland kvalitetsmärken i butikerna och sjung karaoke. Se kvällens show innan du fortsätter vidare till nattklubben som har öppet hela natten lång.

Bo bekvämt under resans gång. Vi har sköna hytter i alla prisklasser. Allt från mindre, prisvärda hytter, familjeanpassade hytter till lyxigare alternativ. Reser du med barn har vi extra mycket lek och bus ombord under sommarmånaderna med massa roliga aktiviteter.

Prisexempel: Gäller för 40-timmars kryssning till Tallinn, Estland.

Page 24: Sommarkatalogen 2016

SOMMARCHARM I

TALLINN

Tallinn är det perfekta resmålet med ett pulserande uteliv, grönskande parker och gourmetrestauranger. Här får du kvalité till budgetpris. Låt dig charmas av hipsterkvarterens oupptäckta guldkorn. Gamla stan i all ära – här är nya Tallinn.

PSST!Du vet väl att du enkelt

kan ta med bilen till Tallinn?

BILPAKET prisex 1 468:–

INGÅR: Båtresa enkel väg, hel B-hytt

för 1–4 personer + personbil

24 | Sommar´16

Page 25: Sommarkatalogen 2016

Sommar´16 | 25

DEN NYA MATMETROPOLENTallinn är verkligen härligt på sommaren. Staden har de senaste åren utvecklats till en trendig matmetropol. Maten och servicen håller samma kvalité som i Skandinavien – fast till mycket bättre priser. Här finns härliga uteserveringar och takterrasser där du kan sitta i timtal soliga dagar.

NORRA TALLINNStadsdelarna Kalamaja och Telliskivi var tidigare ganska ruffiga områden. Idag är de hippa, kreativa kvarter med nya restauranger, kaféer och

design butiker. Kalamaja är också berömt, och väl värt att besöka, för sin gamla, unika trähusbebyggelse.

ROMANTIK I MEDELTIDSPÄRLAN Det är enkelt att njuta av livet i Tallinn. Här kan du bo lite lyxigare och unna dig sköna spabehandlingar utan att priserna skenar iväg. Stanna på 5-stjärniga Savoy Bou-tique Hotel som firar sitt 10-års jubileum med en flaska bubbel på rummet till alla gäster. Bor du på Tallink City kan du addera ett romantikpaket med senare utcheck-ning, duo-massage, inträde till bad på Aqua Spa, 3-rätters- middag och en bubblande överraskning på rummet.

Tallink City Hotel Prisex 990:– per person

INGÅR: båtresa T/R, del i B2-hytt, 1 natt i Tallinn, del i dubbelrum och hotellfrukost. Boka Romantikpaket som tillval, prisex 1 284:– per par.

Savoy Boutique Hotel Prisex 1 185:– per person

INGÅR: båtresa T/R, del i B2-hytt, 1 natt i Tallinn, del i Classic-rum, en flaska mousserande på rummet (gäller t o m 31.8) och hotellfrukost.

5 HETA TIPS1. SIGHTSEEING PÅ SVENSKABeställ via oss när du bokar resan eller ombord.

2. RESTAURANG LEIB RESTO & AEDLigger på en innergård. Genuin och hemtrevlig.

3. RESTAURANG F-HOONEIndustriell atmosfär. Stor uteservering på sommaren.

4. RESTAURANG TULJAKUnderbart ställe på sommaren, har stor terrass.

5. LOUNGE 24Du får stadens bästa utsikt på 24:e våningen.

RESTAURANG TULJAK

RESTAURANG F-HOONE

Tallink Spa Hotel Prisex 2 600:– per familj(2 vuxna + 2 barn, 0–11 år)

INGÅR: båtresa T/R, hel B-hytt, 1 natt i Tallinn, DeLuxe-dubbelrum, hotellfrukost och inträde till bad.

Page 26: Sommarkatalogen 2016

26 | Sommar´16

SOL OCH SANDSTRÄNDER PÅ

ÖSTERSJÖNSRIVIERA

Du behöver inte åka till Medelhavet för att få vykortsfina sandstränder och glittrande blått hav. Nej, det räcker faktiskt med att ta båten över till estniska Pärnu och Ösel eller lettiska Jurmala.

Dessutom räcker semesterkassan längre här.

ÖSELÖsel påminner mycket om Gotland till storlek och karaktär. Här finns gott om historiska miljöer, klippor, hantverk, mysiga caféer och krogar. Som extra krydda upplever du enkelhet, vänlighet och lyxiga spabehandlingar i huvud-orten Kuressaare.

Strandspaning: Många fina, långgrunda stränder med marmorröd sand och mjuk botten.

PÄRNUVälkommen till Pärnu – Estlands sommar-huvudstad! Här finns eleganta spa-anläggningar, barnvänliga tema parken Lottaland, trevliga uteserve ringar, bra barer och ett livligt kvällsliv. I Pärnu turistar förälskade par, barnfamiljer, soldyrkare och klubbkids i en härlig semester symbios.

Strandspaning: En sju kilometer lång vit sandstrand, långgrund och barnvänlig.

Page 27: Sommarkatalogen 2016

Sommar´16 | 27

Georg Ots Spa Hotel på ÖselPrisex 1 035:– per person

INGÅR: båtresa T/R, del i B2-hytt, 1 natt på Ösel, del i dubbelrum och hotellfrukost.

Hedon Spa & Hotel i Pärnu Prisex 935:– per person

INGÅR: båtresa T/R, del i B2-hytt, 1 natt i Pärnu, del i dubbelrum, hotellfrukost och inträde till badet.

Hotel Jurmala Spa Prisex 2 180:– per familj(2 vuxna + 2 barn, 0–11 år)

INGÅR: båtresa T/R, del i B4-hytt, 2 nätter i Jurmala, familjerum, hotellfrukost och inträde till badet.

RUNDRESA TALLINN–PÄRNU– ÖSEL Svårt att bestämma dig? Du hinner med allt!

Rundresa prisex 2 155:– per person

INGÅR: båtresa T/R, i del i B2-hytt, 1 natt i Tallinn på Tallink Express Hotel, 1 natt i Pärnu på Estonia Resort Hotel & Spa, 1 natt på Ösel på Arensburg Boutique Hotel & Spa och hotellfrukost på samtliga hotell.

AVSTÅNDSGUIDE: TALLINN – PÄRNU: 130 km

TALLINN – ÖSEL (KURESSAARE): 190 km

TALLINN – RIGA: 310 km

RIGA– PÄRNU: 184 km

JURMALABara två mil från Riga ligger den berömda spa- och kurorten Jurmala med sin långa sandstrand och sina charmiga, färggranna trähus. Här kan hela familjen bada, sola, vindsurfa och njuta av lyxiga men prisvärda spabehandlingar. Om du bor på Hotel Jurmala Spa kan du förboka transfer från hamnen i Riga till hotellet.

Strandspaning: En 3 mil lång sand strand med tjock rödbrun sand, långgrund och barnvänlig. Här slipper man trängas.

Page 28: Sommarkatalogen 2016

PRISVÄRD LYXWEEKEND I

RIGADet är inte utan anledning Lettland finns på listan över länder som anses vara “The best places to travel in 2016”. Charmiga huvudstaden Riga är slående vacker, och prisvärd! Här strosar man runt på kullerstensgator bland butiker och mysiga caféer, tar en drink på en uteservering och äter god mat utan att bli ruinerad. Dessutom bjuder staden på spännande historia och kanske världens mest prisvärda spabehandlingar.

28 | Sommar´16

PSST!Du vet väl att du enkelt

kan ta med bilen till Riga?

BILPAKET prisex 1 610:–

INGÅR: Båtresa enkel väg, hel C-hytt

för 1–4 personer + personbil

Page 29: Sommarkatalogen 2016

Sommar´16 | 29

HISTORIA, ARKITEKTUR OCH SIGHTSEEINGBoka en sightseeing med en svensktalande guide och få en bra överblick över Rigas mest intressanta platser; Presidentpalatset, monumentet över den lettiska självständigheten och de världsberömda jugendkvarteren. Rundturen tar 1,5 timme och då ingår cirka 30–45 minuters promenad i mysiga Gamla stan.

LYXIGA SPABEHANDLINGARGlid runt en dag i fluffig badrock och mjuka tofflor, pausa en stund i en bastu, ta ett dopp i en varm bubbelpool och boka en skön behandling. I Riga finns en uppsjö av prisvärda spa. Vill du slå på stort kan vi rekommendera lyxiga ESPA mitt i stan, med vattenfallsliknande duschar, skön relaxavdelning, champagnebar, yoga, utomhuspool på taket och en lång meny för massage och skönhetsbehandlingar. TA DIG RUNT I Riga är nästan allt inom promenadavstånd. Är du trött i benen kostar en taxi 3 km runt 50:– och vill du spara ännu mer av reskassan är det enkelt att förflytta sig med lokalbuss för bara några kronor.

Kryssning Prisex 150:– per person

INGÅR: båtresa, del i C-hytt för 1–4 personer.

DeLuxe-hytt Prisex 1 030:– per person

INGÅR: båtresa med del i DeLuxe-hytt för 1–2 personer med dubbelsäng, minibar och specialfrukost.

Familjekryssning Prisex 600:– per familj(2 vuxna + 2 barn)

INGÅR: båtresa, hel C-hytt för 1–4 personer.

PRIS SIGHTSEEINGVuxen: 166:– | Barn 6–11 år: 83:– | Barn 0–5 år: gratis

ENTRÉ TILL ESPAPrisex 266:– per person

Prisexempel: Gäller för 40-timmars kryssning till Riga, Lettland.

Page 30: Sommarkatalogen 2016

PLÅNBOKSVÄNLIGA GOURMETMIDDAGAR I RIGATror du att lettisk mat är grå och trist? Tänk om. Matupplevelserna i Riga är i toppklass, och notan tillåter alltid dessert. Många restauranger har dessutom fin utsikt över floden och sköna uteserveringar under sommarhalvåret.

AQUA LUNA30 | Sommar´16

Page 31: Sommarkatalogen 2016

Sommar´16 | 31

SHOP ’TIL YOU DROP!Rigas stora shoppingutbud i kombination med låga priser är en dröm för svenskar som gillar att fynda. På Galleria Centrs, Rigas största shoppingcenter, hittar du allt från internationella kedjor till små specialbutiker. Berga Bazars är att föredra om du vill shoppa i ett mindre och mer elegant köpcentrum. På den lettiska kedjan Stenders kan du köpa ljuvligt

doftande tvålar i lösvikt och på The Amber Room hittar du Rigas berömda bärnstenssmycken.

SOL OCH BAD-SUGEN?Från Riga är det bara två mil till sandstränderna i badorten Jurmala. Blir dagarna för varma i stan är en dagsutflykt ut hit perfekt.

Tallink Hotel Riga Prisex 1 200:– per person

INGÅR: båtresa T/R, del i B2-hytt, 2 nätter i Riga, del i dubbelrum och hotellfrukost.

Grand Palace Hotel Prisex 2 055:– per person

INGÅR: båtresa T/R, del i B2-hytt, 2 nätter i Riga, del i Classic-rum och hotellfrukost.

5 RESTAURANG TIPS

1. AQUA LUNABra atmosfär och barhäng.

2. BIBLIOTEKA NO 1 Snyggt och stilrent med en himmelsk avsmakningsmeny.

3. KOYALäcker design och avslappnad stämning.

4. DOMINI CANES Mysig och pittoresk, mitt i Gamla stan.

5. SKYLINE BARGoda drinkar, sköna beats och svårslagen utsikt.

Clarion Collection Hotel Valdemars Prisex 1 595:– per person

INGÅR: båtresa T/R, del i B2-hytt, 2 nätter i Riga, del i dubbelrum, kvällsbuffé och hotellfrukost.

AQUA LUNA

BIBLIOTEKA NO 1

Page 32: Sommarkatalogen 2016

32 | Sommar´16

MAT- OCH VINRESA, TALLINN 3–6.6 I 22–25.9I den här resan ingår allt. Vi upplever de exklusiva och prisbelönta restaurangerna CRU och Dominic. Förutom mat- och vinupplevelser åker vi på en svensk-guidad sightseeing med ölprovning på SAKU Bryggeri nära Tallinn. Du bor på fyrstjärniga Tallink City Hotel , mitt i city, med promenadavstånd till Gamla Stan.

KULTURRESA, RIGA BOKNINGSBAR I MAJ – HÅLL UTKIK! Vi besöker Lettlands Nationalopera i Riga och ser en av säsongens cirka 200 föreställningar. Förstklassiga Restaurang Biblioteka no 1 är vackert beläget vid Vermanes Park. Här bjuds du på en kulinarisk resa

i form av tre rätter. Matupplevelserna fortsätter med vår 2-rätterslunch på Kalku Varti, i hjärtat av Gamla stan. Vi åker på sightseeingtur till Jurmala och har workshop på chokladmuseet.

GOLFRESA, TALLINN & PÄRNU15–18.9Är du en sann golfare? Svinga loss klubborna en liten bit utanför Tallinn på Estonian Golf & Country Club mitt i urskogen. Och i Pärnu – Estlands största semesterort. Här ligger Pärnu Bay Golf Links som öppnades hösten 2015 direkt intill havet. I den här golfresan ingår det mesta och du bor en natt på Hedon Spa & Hotel, endast några hundra meter från Pärnus långa härliga sandstrand.

Vi har resorna för dig som vill njuta av det goda livet. Och vill minisemestra tillsammans med andra som är intresserade av mat och vin, kultur eller golf. Det mesta ingår i priset – noggrant utvalda

restauranger, bra hotell, inträdesbiljetter, busstransfer och annat smått och gott. Upplev mer av våra grannländer!

TEMARESOR I TOPPKLASS

Wine & Dine • Kultur • Golf

Page 33: Sommarkatalogen 2016

Sommar´16 | 33

Tallinn All inclusive! prisex 4 420:– per personMat- och vinresa 3–6.6 I 22–25.9

INGÅR: del i B2-hytt T/R, specialfrukost ombord T/R, välkomstdrink, Gruppmeny 3-rätters + 2 glas av fartygets vin, 1 middagsbuffé, 1 natt på Tallink City Hotel, del i dubbelrum, hotellfrukost, sightseeing inkl besök och fika på TV-tornet, middag på Dominic 3-rätters inkl. 3 glas vin och kaffe, lunch på CRU 2-rätters inkl. 2 glas vin och kaffe, utflykt till Saku Bryggeri inkl. rundtur och ölprovning, transfer hamnen–hotellet T/R.

Rigaprisex 3 500:– per personKulturresaBokningsbar i maj

INGÅR: del i B2-hytt T/R, special- frukost ombord T/R, välkomstdrink, buffémiddag exkl. dryck, 2 nätter på Tallink Hotel Riga, del i dubbelrum, hotellfrukost, sightseeing, Opera-föreställning, middag på Biblioteka no 1 3-rätters och lunch på Kalku Varti 2-rätters, sightseeing Jurmala inkl lättare lunch, workshop choklad-museet, transfer hotellet-hamnen.

Tallinn & Pärnu prisex 4 200:– per personGolfresa 15–18.9

INGÅR: del i B2 hytt T/R, välkomst-drink, middagsbuffé exkl. dryck, specialfrukost ombord T/R, transfer hamnen–golfklubben, Golfpaket Tallinn EGCC 1 runda 18 hål inkl. lättare lunch, transfer till Pärnu, 1 natt på Hedon Spa & Hotel, del i dubbelrum, middag i Pärnu, transfer till golfklubben, Golfpaket 1 runda 18 hål i Pärnu Bay Golf Links, lunch på Eagle, transfer till hamnen i Tallinn.

MAT- OCH VINRESA

TALLINN

RIGA

Page 34: Sommarkatalogen 2016

34 | Sommar´16

BLI MEDLEM ICLUB ONEBÄSTA FÖRMÅNERNADet lönar sig att gå med i Club One – det kostar ingenting. Och du tjänar värdefulla bonuspoäng som du kan använda till resor. Inte nog med det, du får dessutom medlemsrabatt, massor av Club One-erbjudanden ombord, i land och förmåner på Tallink Hotels. Så det är smart att alltid ha med dig medlemskortet i plånboken. Du tjänar bonuspoäng på både bokningar och inköp ombord. När du har tjänat in 15 000 bonuspoäng under de senaste 12 månaderna blir du Silver-medlem.

TRE NIVÅERClub One har tre olika nivåer: Bronze, Silver och Gold. Du uppgraderas beroende på hur många poäng du har tjänat in. Principen är enkel – ju mer du reser med oss, desto mer rabatt får du.

• Bronze-medlemmar upp till 10%• Silver-medlemmar upp till 20%• Gold-medlemmar upp till 30%

Som Club One-medlem kan du boka dina resor med medlemsrabatt på våra ordinarie priser. Kom ihåg att uppge ditt medlemsnummer när du bokar, så dras rabatten av automatiskt på våra ordinarie priser.

POPULÄRT I LAND • Sea Life i Helsingfors upp till 40% rabatt beroende

på säsong.• Rabatt på taxiresor, bland annat Taxi Kurir

och Tallink Taxi.• Europcar 10% rabatt på bilhyra.• Riga Zoo 15% rabatt.• Gå på spa! Upp till 15 % rabatt på exklusiva

ESPA i Riga.• Historiska muséet i Tallinn 20% rabatt.• Utvalda spa-behandlingar på Hera Salonger

i Tallinn 30% rabatt.• Medlemspriser på sightseeing.

CLUB ONE- ERBJUDANDE

Bli medlem redan i dag och få 10% rabatt på nästa resa.

Dessutom 1000 extra välkomstpoäng.

Gäller resor t o m 30 juni.

Page 35: Sommarkatalogen 2016

Sommar´16 | 35

TA BUSSEN TILL BÅTENGör det bekvämt för dig när du ska åka på semester. Ta bussen hela vägen till fartygets terminal – det lönar sig när man bor en bit utanför Stockholm. Speciellt när du ska hem igen från resan och förmodligen är fullastad med godsaker. Luta dig tillbaka och njut av en skön tupplur.

Karlsta

d .

Kristin

ehamn

Karlskoga

Örebro

Arb

ogaKöpin

gKungsö

rEsk

ilstu

naSträ

ngnäsSödertä

lje

Mora

RättvikFalun

BorlängeLudvika

SmedjebackenFagersta

Virsbo

SurahammarHallstahammar

VästeråsEnköping

Bålsta

HärnösandTimrå SundsvallKvisslebyGnarpJättendalHarmångerHudiksvallIggesundSöderhamnTönnebroGävleTierpUppsala

StockholmSödertäljeNyköpingNorrköpingLinköping MjölbyJönköpingUlricehamnBoråsGöteborg

Stockholm – Härnösand Stockholm – Mora Stockholm – Karlstad Stockholm – Göteborg

BOKA BUSSEN I FÖRVÄG Boka busstransfer direkt när du bokar din kryssning eller längre resa. Bussen stannar på ett flertal hållplatser till och från huvudorterna.

Fartyg till Helsingfors, Tallinn och RigaBussavgångar alla dagar till/från huvudorterna: Mora, Borlänge, Härnösand, Karlstad, Göteborg.

Fartyg till Åbo med GalaxyBussavgångar endast fredagar och lördagar med retur lördagar och söndagar (avgår även vid de flesta specialkryssningar) till/från huvudorterna: Falun, Timrå, Örebro, Linköping.

Citybussen till/från terminalenVarje dag har vi bussförbindelser mellan Stockholm City, Värtahamnen och Frihamnen. Bussen avgår från Cityterminalen, Gate 2 vid Klarabergsviadukten 72.

Vilken terminal gäller?• Fartyg till Helsingfors, Tallinn, och Åbo avgår

från Värtahamnen• Fartyget till Riga avgår från Frihamnen

Örebro

Arb

ogaKöpin

gVäste

rås

Enköping

Bålsta

BorlängeFalunSandvikenGävleTierpUppsala

StockholmSödertäljeSträngnäsEskilstunaKatrineholm NorrköpingLinköping

Stockholm – Borlänge

Stockholm – Örebro

Stockholm – Linköping

Bussanslutningar Galaxy

Bussanslutningar långa linjer

Page 36: Sommarkatalogen 2016

36 | Sommar´16

Tallink Silja Butiker: Eskilstuna, Resia, Drottninggatan 7, 016-15 00 35 Falun, Travel Arena, Östra Hamngatan 28, 0243-818 20 Gävle, Resia, Drottning gatan 25, 026-60 53 15 Katrineholm, Resia, Fredsgatan 21, 0150-101 50 Norrköping, Big Travel, Drottninggatan 27, 011-19 44 44 Nyköping, Resia, Västra Storgatan 8, 0155-300 80 Stockholm, Resevaruhuset Cityterminalen, 020-53 53 00 Timrå, Ceris Resor, Hantverksvägen 4, 060-57 40 00 Uppsala, Resia, Kungsängs gatan 18 A, 018-12 04 30 Västerås, Resia, Hantverkaregatan 2, Sigmatorget, 021-12 80 10 Örebro, Resia, Stortorget 4, 019-10 51 55,

eller via din resebyrå.

Prisexempel gäller utvalda avgångar t o m 22.12 2016. Begränsat antal platser. Ej specialkryssningar. Med reservation för ändringar och tryckfel.

För bokning av resa: tallinksilja.se eller 08-22 21 40Vid bokning via telefon tillkommer serviceavgift. Boka online så bjuder vi på den.