khutbah jum'ah-lailatul qadar

Download Khutbah Jum'Ah-Lailatul Qadar

Post on 11-Oct-2015

35 views

Category:

Documents

0 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

  • .

    . .

    .hollumukamihaR ta'muj gnadis niridaH

  • Sakumaha nu kauninga, yen Allah Sw dina ieu

    sasih ngadamel hiji wengi anu kalintang

    istimewana, anu waktosna kaping dua puluh ka

    akhirnakeun numutkeun hiji riwayat, nyaeta

    wengian Qadar [lailatul qadar]. Dina eta wengi

    Allah Swt ngabukakeun pintu ramhat anu salega

    legana

    Ngeunaan waktos lailatul qodar, Imam Ghazali

    sakumaha nu kaunggel dina kitab Ihya

    Ulumuddin nerangkeun yen dimana awal

    Ramadlan ngawitanana dinten Ahad maka

    kemungkinan Lailatul Qadar dina wengi ping 29

    Ramadlan

    Oge kacantum dina kitab Ianatuththaalibiin juz II

    halaman 257, kaunggel:

    :

    .

  • Maka saupami shaumna dinten ahad atanapi

    dinten rebo maka kemungkinan lailatul Qadar

    dina wengi ping 29 Ramadhan

    Dina kitab Hasyiyah ash Shaawi alal Jalaalain juz

    IV halaman 337:

    Saupami awal Ramadhan dinten ahad, maka

    lailatu qadar dina maleman ping 29 Ramadlan

    Samentawis numutkeun Hasyiyah al Bajuri ala

    Ibni Qaasim al Ghaazi juz I halaman 304:

    "Jeung lamun shaum dina dinten ahad, maka

    malam lailatul qadar dina ping 27 Ramadhan"

  • Hadirin Sidang Jum'at Rahimakumulloh.

    Rumus-rumus iraha Lailatul Qadar bakal lungsur,

    mung saukur hasil Ijtihad para Ulama, margi

    kanjeng nabi nyalira kanggo nyambut Lailatul

    Qadar, mantenna I'tikaf di masjid ti ngawitan

    sapuluh wengi anu akhir.

    :

    ) ( "Ti Sayyidatina Aisyah R.A : "kanjeng Rasululloh

    SAW sok ngersakeun I'tikaf di masjid, tingawitan

    kasapuluh wengi anu akhir dina unggal bulan

    Ramadlan. Kituna the dugi ka pupusna [Hadits

    Shaheh Muttafaqun 'Alaih]

    Hadirin Sidang Jum'at Rahimakumulloh..

  • Teu pati-pati Rasulullah SAW I'tikaf dimesjid dina

    sapuluh wengi anu akhir din sasih shaum, margi

    mantena terang eta teh wengian anu kalintang

    utamina kanggo diangge ibadah, sakumaha

    pidawuh Allah SWT:

    * *

    * "Maleman nu mulya teh lewih hade batan sarebu

    bulan, harita malaikat-malaikat jeung roh

    tarurun kalawan widi pangeranna marawa sagala

    timbalan. Salamet weh peuting harita teh nepi ka

    medal balebat [Q.S al-Qadar : 3-5]

  • Jelas tur jentre yen lailatul qadr leres-leres wengi

    anu utami anu mawa kana kamulyaan jeung

    kabagjaan, diayakeun ukur sawengi dina sataun,

    sehingga Rasulullah SAW sareng para

    shahabatna ngahaja ngirangan kulem kanggo

    kanggo nyeueurkeun I'tikaf di Masjdi,

    ngamanfaatkeun waktos anu sakitu utamina.

    Upami kanjeng nabi sareng para sahabatna wae

    I'tikaf di Mesjid padahal kanjeng nabi tos dijamin

    ka surga, kitu oge aya 10 sahabat nabi anu

    dijamin lebet surga, tapi tetep dina nyambut

    lailatul qodar mah marantena I'tikaf di Mesjid,

    atuh komo urang anu teu acan aya jaminan

    langsung kasurga

    Hadirin Sidang Jum'at Rahimakumulloh..

    Upami leres-leres hoyong dipaparin karunia anu

    utama sareng dilipet-lipet pahala amal kasaean,

  • mangga urang sami-sami nyambut lailatul qadar

    ku I'tikaf, nyeueurkeun shalat sunnah, tadarus al-

    Qur'an, maos sholawat, tasbih, tahmid, takbir,

    istigfar, maca buku-buku keislaman sareng jenis

    ibadah nu sanesna.

    Naon sababna urang kedah nyambut lailatul

    qadar?

    Sabab Lailatul Qadar teh hiji karunia khusus ka

    ummat kanjeng Nabi Muhammad SAW, anu teu

    dipaparin ka ummat-ummat anu sateuacana.

    Sakumaha pidawuh Rasulullah SAW anu kirang

    langkung hartosna "Sayaktosna Allah parantos

    maparin ka ummat kaula wengian lailatul qadar

    anu teu kantos dipaparn ka ummat-ummat anu

    baheula" [H.R Dailami ti Ibnu Abbas]

    Kumargi kitu, hayu urang sami-sami fastabiqul

    khairot dina wengian lailatul qadar tegesna

    berlomba-lomba dina kasaean ku ngajalankeun

    ibadah dina Lailatul qadar

  • Mugi-mugi Allah Swt, maparin kakiatan ka urang

    sadayana, dina wengi anu mulya tiasa

    ngalakonan ibadah anu sautami-utamina;

    kenging panghampura anjeunna, dipaparin

    pahala ibadah anu saagung-agungna, pikeun di

    dunya ayeuna terutami engke di yaumil akhir.

    * "Jeung prak maraneh geura paheula-heula

    ngahontal panhampura Allah jeung surga anu

    legana sarua jeung pirang-pirang langit katut

    bumi, anu dicawiskeun pikeun jalma-jalma

    anu taraqwa [QS.Ali Imron: 133]

  • . .

    . .

    .

  • .

  • .

  • .

    .

    .

    .

  • .

    .

    .

    .