produktkatalog 2016 - 2017

44
2016-2017 PRODUKTKATALOG Vær så god! Ta en titt i vår produktoversikt, en katalog som har til hensikt å vise bredden i vårt sortiment innen våre fire satsningsområder. Velkommen til oss! Automatisering Prosess Elektro Elektronikk Testing Måling Kalibrering

Upload: tormatic-as

Post on 01-Aug-2016

274 views

Category:

Documents


5 download

DESCRIPTION

Viser bredden i vårt produktsortiment!

TRANSCRIPT

Page 1: Produktkatalog 2016 - 2017

2016-2017PRODUKTKATALOG

Vær så god! Ta en titt i vår produktoversikt, en katalog som har til hensikt å vise

bredden i vårt sortiment innen våre fire satsningsområder.

Velkommen til oss!Automatisering

Prosess

Elektro Elektronikk

Testing Måling Kalibrering

Page 2: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no2

Page 3: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no 3

Tormatic AS ble etablert i 1968 og er i dag med sinemer enn 45 år en ledende leverandør av instrumen-tering til det norske markedet. Produktene er for-delt på fire hovedgrupper: Automatisering, Prosess, Testing ∤ Måling ∤ Kalibrering og Elektro ∤ Elektronikk. Vårt leveringsprogram er bredt for i størst mulig grad å kunne tilby deg som kunde en helhetlig løs-ning. Dette kompletteres av en kvalifisert stab som i dag teller 17 kollegaer, hvor flertallet er ingeniører/teknikere. Vi mener det er avgjørende å kunne gi best mulig svar, uansett om spørsmålet dreier seg om applikasjons/teknisk support eller for eksempel logistikk – riktig vare skal være på riktig sted til riktig tid! Dette er også grunnen til at vi stadig velger å utvide antall lagerførte produkter for omgående levering. Våre leverandører er ikke døgnfluer, men solide størrelser i sitt respektive fagfelt. De aller fleste har vi

samarbeidet med i mange år, derfor kan vi av erfa-ring si at kvaliteten er satt i høysetet. Tormatic var det første instrumenteringsfirmaet i Norge som ble ISO-godkjent, så tidlig som i 1993. Kvaliteten i arbeidsprosesser og leveranserutiner dokumenteres gjennom vårt ISO 9001:2008 sertifikat. Vi ønsker med denne produktkatalogen å vise deg et gjennomsnitt av vårt leveringsprogram, og håper du tar kontakt for mer informasjon om instrumen-teringen som er interessant for deg!

Vennlig hilsen

Tor Øystein EdvardsenDaglig leder / Salgsleder

Litt om oss

I S O 9 0 0 1 S E R T I F I S E R T

Page 4: Produktkatalog 2016 - 2017

Secomea AS er en dansk leverandør som er blant markedslederne innen løsninger for fjerntilkobling for automasjon- og maskinindustrien. De tilbyr enkle, brukervennlige løsninger som er ideelle for ekstern programmering, overvåking, datalogging etc. Systemet er mye enklere å sette opp enn tradisjonell VPN-kommunikasjon, ingen åpning av porter i brannmur, ikke behov for fast IP-adresse, ingen VPN-konfigura-sjon og heller ingen store krav til brukerens dataferdigheter!

SECOMEA => Secure Communication Made Easy

Sikker fjerntilkobling

www.tormatic.no4

Page 5: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no 5

Fra vår nye leverandør ERE Wireless kan vi tilby radiokommunikasjonsprodukter til det industrielle markedet – bl.a. innen automatisering, GPS, telekom, redning & sikkerhet. ERE har levert trådløst utstyr siden 1969, og eies nå av Solexy (se side 16).

Radiokommunikasjonsprodukter

Page 6: Produktkatalog 2016 - 2017

HMI med/uten PLS, samt IPC

Pro-face har sitt utspring i japanske Digital Electronics og har levert kvalitetsprodukter i en årrekke! Det være seg knivskarpe skjermbilder, et operativsystem som aldri feiler og en utviklingsprogramvare som stadig utvikles med smarte løsninger og utallige mulighe-ter – det er kvalitet i alle ledd! Pro-face leverer pa-neler med DNV godkjennelse, EX sertifisering og en rekke andre godkjenninger til bruk i f.eks. offshore/ maritime applikasjoner.

Produktspekteret utvides kontinuerlig for å gjøre HMI enda bedre!, eksempelvis tilleggsprodukter som tastatur og fingeravtrykk-leser, modulære paneler med svært enkel montering, antireflekterende paneler for bruk under spesielle lysforhold og en egen app for remote styring av maskiner og prosesser fra smarttelefoner og nettbrett.

www.tormatic.no6

Page 7: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no 7

Page 8: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no8

PLS’er med HMI

Unitronics har spesialisert seg på PLS’er med inte-grert operatørpanel. Dette gir mange fordeler for brukeren som bl. a. mindre plasskrevende, mindre kabling, ingen problemer med kommunikasjonen mellom panel og PLS. Unitronics’ løsninger har et utrolig stort bruksområde, og vi vil vel også påstå at de er uslåelig på pris! Vi har i løpet av de siste årene solgt flere tusen PLS’er til fornøyde kunder i Norge!

Stort produktutvalg med mange muligheter – fra to linjers display til 15,6” wide screen touch. Fri soft-ware og support!

Page 9: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no 9

Page 10: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no10

SCADA for alle!

mySCADA Technologies tilbyr en SCADA-løsning basert på åpne standarder for en rekke ulike operativsys-temer. mySCADA’s fleksibilitet og skaleringsmuligheter gjør at du kan ha med HMI’et ditt overalt. Samme HMI kan brukes på Windows, OSX eller Linux, så vel som på mobile enheter som iPad, iPhone, Android telefoner og tablets. mySCADA Box er en enhet som gir styresystemet ditt et raskt HMI via internett.

Page 11: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no 11

Signalomformere, remote I/O og overspenningsvern

M-System er synonymt med signaltilpassing og Tormatic har forhandlet omformere i over 25 år. Utallige oppgaver er løst med produkter med stadig mindre fysiske mål. M-System er også synonymt med god kvalitet!, har du først anskaffet deg M-System omformere blir du ikke kvitt dem – de varer, varer og varer! Fra M-System leverer vi også et stort utvalg over-spenningsvern og flere gode produktserier innen remote I/O.

Page 12: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no12

Regulatorer og indikatorer

Fra japanske Shinko leverer vi gode, programmerbare regulatorer og indikatorer til gunstige priser. Universale og konfigurerbare modeller med opptil 18 typer inngangssignaler! – termoelement, motstandselement, strøm, spenning etc.Mulighet for MODBUS, ProfiBus og analog kommunikasjon!

Page 13: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no 13

Patlite er ledende innen signallys i Japan, og vi ser at det også er det rette valget for oss med tanke på kvalitet, produktsortiment og funksjonalitet. LED er det store satsningsområdet, og med fordeler som lavt energiforbruk og svært lang levetid på «pærene» er dette førstevalget for kundene! LED-lyslistene med unike egenskaper har også blitt svært godt mottatt på markedet. De er vanntett til IP69k og tåler store temperaturforandringer! Patlite satser også på eksplosjonssikkert signalutstyr, og har et stort spekter Ex- godkjente produkter!

Signalutstyr – lyd og LED-lys

Page 14: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no14

Egensikre barrierer, SIL-reléer og power supply

Gründer i GM International er ikke ukjente Glisente Landrini som i 1970 startet Elcon Instruments som fra før av er kjent på det norske markedet. I 1993 startet han GM International som har vokst til å bli en ledende aktør innen egensikker instrumentering og industriautomasjon. Vi leverer Ex-barrierer og SIL3-releer med unike spesifikasjoner for både nødstopp- og brann/gass systemer i tillegg til ulike power supply bl.a. for Ex sone 2.

Page 15: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no 15

Egensikre barrierer, SIL-reléer og power supply

SIL: GM’s produkter sikrer overvåking og kontroll i eksplosjonsfarlige områder. I tillegg til ATEX, IECEx og DNV typegodkjenninger er også de fleste av GM’s produkter godkjent i henhold til SIL 2 eller 3 (IEC 61508:2010).

Glisente Landrini er ekspert på området og har utarbeidet både lærebok og en nyttig plakat om «Safety Integrity Levels». Ta gjerne kontakt med oss!

Page 16: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no16

Solexy er spesialister på kommunikasjon i eksplosjonsfarlige områder! De leverer et bredt spekter av produk-ter innen RF, radio og trådløs kommunikasjon med Ex-sertifisering. Infrastruktur for trådløse nettverk i Ex-sone – routere, Wi-Fi nettverkspunkt og Ex-barrierer for Ethernet signaler, samt radiomodem for VHF/UHF og Modbus RTU, og robuste antenner. De nyeste produktene er bl.a. en “Ex apparatus” sertifisert antennebarriere som gjør systemgodkjenning fra 3. part unødvendig!, samt en seriell Bluetooth adapter som muliggjør bluetooth-kommunikasjon i Ex-sone. Produktene er også sertifisert iht. ATEX, IECEx, UL og MSHA.

Trådløs kommunikasjon i Ex-områder

Page 17: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no 17

Engelske Pyropress Engineering er med mer enn 60 års erfaring, en ledende aktør innen design og produksjon av høynøyaktighets pros-essbrytere – trykk, diff. trykk, nivå, vakuum, temperatur og flow. De tilbyr et spekter av tekniske løsninger for tøffe omgivelser, gassfarlige områder, marine og industrielle applikasjoner.

Prosessbrytere

Page 18: Produktkatalog 2016 - 2017

Trykktransmittere og transducere

Vi har representert GE Druck i Norge siden 1975, og fulgt bedriften fra den spede begynnelse til dagens moderne bedrift innen verdens største industrikonsern – GE. GE Druck er ekspert på trykkmåling, og har etablert seg som en betydelig produsent av egenutviklede trykktransducere og transmittere. Basert på halvlederteknologi har GE Druck utviklet en piezo- resistiv silisiumsensor som er ledende i sitt slag!

En rekke trykkområder er tilgjengelig – fra 0,1 mBar - 1400 Bar!, sensorene er designet for tøffe forhold – egensikre og flammesikre versjoner, samt barometriske sensorer i flere varianter finnes. Flere av produktene lagerføres i Larvik! Den fleksible sensorserien UNIK5000 tilbyr skreddersydde sensorer til den enkelte applikasjon utifra standard komponenter, dette gir høykvalitets transmittere til konkurransedyktige priser.

GEDruck

www.tormatic.no18

Page 19: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no 19

Page 20: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no20

Måling av hastighet, turtall og frekvens

Jaquet har levert instrumentering for kontroll av hastig-het i over 125 år! Det sveitsiske firmaet ble etablert så tidlig som i 1889, og har uavbrutt holdt på med sin kjerne-virksomhet, nemlig å produsere instrumentering for å måle hastighet på roterende maskineri.

Page 21: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no 21

Fra Tempcontrol leverer vi temperaturfølere for både innstikk- og overflatemåling. Følerne kan leveres som termo- eller motstandselement, og flere standard utførelser lagerføres hos oss i Larvik. Tempcontrol

leverer også kundetilpassede løsninger der tempera- turfølere kan designes etter behov når det gjelder diameter, lengde, nøyaktighet og konstruksjon.

Temperaturfølere

Page 22: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no22

Infrarød temperaturmåling

Fluke Process Instruments som bl.a inkluderer Raytek og Ircon er en selvstendig avdeling i Fluke - konsernet. Raytek tilbyr et bredt produktutvalg innen infrarød temperaturmåling, spesielt innenfor det lavere temperaturområdet.

Page 23: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no 23

Infrarød temperaturmåling

Fra Ircon leverer vi produkter med størst vekt på høyere temperaturom-råder basert på over 40 års erfaring med infrarød temperaturmåling i krevende prosesser.

Page 24: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no24

Veieceller – høy toleranse for overbelastning!

Siden 1969 har Eilersen vært dedikert på utvikling, produksjon og levering av høykvalitets robuste sen-sorer, basert på deres egen patenterte kapasitive teknologi for måling av kraft og vekt. De digitale veiecellene har en rekke fordeler fremfor andre konkurrerende teknologier som brukes i dag! Det mest spesielle og fordelaktige er at de er støtsikre

ved at de har en svært høy toleranse for overbe-lastning (opptil 1.000 %), følgelig er mekaniske vern ikke nødvendige når du installerer Eilersen digitale veieceller! Med kapasitet opp til 500 tonn, godkjenninger som Atex og mange kom-munikasjonsmuligheter, finnes det en veiecelle for alle dine applikasjoner!

Page 25: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no 25

Instrumentering for analyse

«Global klimaendring og knapphet på klimavennlig energi vil påvirke dagliglivet og gjøre nøyaktig og pålitelig prosesskontroll enda viktigere!». Sitatet kom-mer fra LTH Electronics som har produsert analytiske instrumenter for prosess i over 40 år. Instrumentene og sensorene dekker måling og kontroll av alle rele-vante parametre som pH, oksygen og konduktivitet.

Page 26: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no26

Instrumentering for måling av nivå og vannkvalitet

In-Situ er ensbetydende med måling i vann! De har spesialisert seg på sensorer som både måler og logger en rekke parame-tre i vann som f.eks. nivå, trykk, temperatur og vannkvalitet. Løsningen kan være portabel eller fastmontert og kommu-nisere via f.eks. MODBUS eller 4 - 20 mA. Telemetri/modem-pakker kan også leveres. In-Situ har også utarbeidet bransjens første vannkvalitets app! som umiddelbart gir deg tilgang til vannkvalitetsdata fra smarTROLL MP/ RDO og aquaTroll 600 på smarttelefon og nettbrett.

Page 27: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no 27

Telemetri dataloggere / SDI-12 nivåsensorer

Frog RX brukes ofte sammen med SDI-12 nivåsensorer fra Impress, sensorer som i tillegg til nivå også måler vanntemperatur. Kombinasjonen Frog og Impress SDI-12 sensorer kan være aktuell i grunnvannsmålinger og applikasjoner som f.eks. tankmålinger eller prosess-målinger. Impress sensoren har også G1/4” Male prosesstilkobling hvis du skrur av tuppen.

Isodaq Technology er en divisjon under Hydro-Logic Ltd., en av Englands ledende spesialister innen over-våking og forvalting av vannressurser og miljø, etablert i 1985. Isodaq Technology holder til i Scotland hvor de produserer sin Frog RX.

Frog RX er konstruert for å overvåke omgivelsene med hensyn til miljø, vanndybde, vannstrøm, forurensing etc. Den kan arbeide som en ren batteridrevet data-logger eller som en telemetrilogger med innebygget GSM/GPRS modem.

Page 28: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no28

Dekadebokser

I mer enn 40 år har dekader fra Time Electronics gitt instrumenteringsfolket i industrien, på laben, i skolen osv. førsteklasses referanse og funksjon. Tor-matic har forhandlet produktene i over 30 år, og kundene setter fremdeles pris på de robuste og

pålitelige dekadeboksene. Den grundige fabrikkon-trollen kombinert med omhyggelig utvelgelse av komponenter sikrer at dekadene holder sine spesi-fikasjoner gjennom en svært lang brukstid!

Page 29: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no 29

Temperaturkalibrator

TM650 er designet for å utføre kalibreringer i både industrielle og maritime omgivelser. Gjennom å drive systematisk vedlikehold & kalibrering sikrer man ønsket kvalitet, og at sikkerheten for både ut-styr og mennesker blir ivaretatt! For skip som trenger å møte krav om SOLAS (Safety Of Life At Sea) og ISM (International Safety Management) kan dette imøtekommes!

Page 30: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no30

Kalibrering og måling av trykk og temperatur

GEDruck

GE Druck er velkjent for sine lange tradisjoner in-nen instrumentering for kalibrering av trykk og temperatur med høy nøyaktighet og kvalitet. GE Druck er også vårt største og eldste agentur, vi har samarbeidet med leverandøren siden 1975!

Med den nye portable kalibratoren og HART- kommunikatoren DPI620 Genii og trykkontrollserien PACE ser vi at GE Druck fortsatt leder an i utviklingen!

Page 31: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no 31

*

*

Page 32: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no32

Ex-instrumentering

Ecom arbeider utelukkende med produkter som øker sikkerheten og letter arbeidet i eksplosjonsfarlige områder, og innenfor portabel Ex-instrumentering

er de verdensledende! Mobil databehandling i Ex- soner er satsningsområdet, her leveres godkjente produkter som nettbrett og smarttelefoner.

Page 33: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no 33

Ex-godkjente kameraer og smarttelefoner

Fra Bartec Pixavi selger vi for det meste Ex-god-kjente kameraer og smarttelefoner. Bartec Pixavi leverer innovative trådløse bilde- og videooverfø-ringsprodukter til industrien, tilpasset eksplosjons-farlige områder.

De jobber kontinuerlig med videreutvikling av nye og eksisterende produkter, som f.eks. det nye smarte hjelmkameraet Orbit X.

Page 34: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no34

Termometre og temperaturfølere

Fra Anritsu har vi i mer enn 30 år levert utstyr innen portabel temperaturmåling. Anritsu Meter er en komplett leverandør av kvalitetsfølere og pålite-lige måleinstrumenter som har gitt oss mange for-nøyde kunder. Spesielt populært er termometeret HD-1250K som er i en særklasse når det gjelder nøyaktighet og brukervennlighet. Men vi minner

også om at målingen ikke er bedre enn den tempe-raturføleren som benyttes. Her er Anritsu i en klas-se for seg med svært gode muligheter for å kunne tilby den rette føleren blant sine 4000 ulike typer!!

Page 35: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no 35

Dataloggere

Elpro er vår sveitsiske leverandør av dataloggere velegnet for farmasøytisk industri, næringsmiddel-industri, kjøletransport, forskning og andre med behov for temperaturovervåking. Elpro leverer kvalitets-

loggere for en rekke ulike behov – modeller med in-tegrert sensor for relativ luftfuktighet, verdens første «USB-logger» med direkte utskrift i pdf-format og trådløse nettverksloggere, for å nevne noe.

Page 36: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no36

Papirløse trendskrivere

Fra BrainChild leverer vi papirløse skrivere med 3-48 kanaler, VGA oppløsning på skjermen, høy fleksibilitet og brukervennlige funksjoner. Instrumentet kan plasseres i panel eller utstyres

med håndtak og bli til et benkinstrument på f.eks. laben. Når prisene i tillegg er kunkurransedyktige, burde dette være svært interessant.

Page 37: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no 37

Fuktighetsmålere

Vi leverer fuktighetsmålere fra flere ledende produsenter på verdensbasis. Vareutvalget består av hele spekteret fra enkle fuktindikatorer til avanserte og nøyaktige systemer for fuktighetsmåling til bruk i byggebransjen, innen taksering, tilstandsrapportering, byg-ningskontroll, bygningsforvaltning, skadesanering, sagbruk, trearbeidende industri etc.

Page 38: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no38

Elektro testinstrumenter

Tormatic har den opprinnelige «Meggeren» i sin produktportefølje, den produseres nemlig av fabrikken med samme navn – Megger. Megger har produsert isolasjonstestere siden 1889, og har som målsetting å dekke alle behov innen fagfeltet! Husk også at Megger har et stort leveringsprogram – f.eks. batteri- testere, jordplatemålere, kabelfeilsøkere, trafotestere, lavohm-metere for måling av overgangsmotstand – ja, det meste for fagpersonen innen elektrisk vedlikehold i industri, energiverk og olje/gass!

Page 39: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no 39

Page 40: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no40

Elektro– og elektronikkinstrumenter

Fra Tecpel leverer vi gode og rimelige tangampere-metere, termometere og multimetere.

Kikusui står for høy kvalitet innen kraftforsyninger, elektroniske laster og høyspenningstestere.

Page 41: Produktkatalog 2016 - 2017

www.tormatic.no 41

Tyristorer

Fra Advanced Energy kan vi levere en komplett linje med tyristorregulatorer for effektiv varmeregulering i kritiske prosesser i industrien. Flere ulike modeller opptil 690V og 2900A.

Modulene kan f.eks. tilkobles våre Shinko temperaturregulatorer, Unitronics’ PLS’er eller styres via Profibus-DP, ProfiNet, Ethernet/IP, DeviceNet, CanOpen eller Modbus RTU.

Page 42: Produktkatalog 2016 - 2017

Egne notater

www.tormatic.no42

Page 43: Produktkatalog 2016 - 2017

Tekst

www.tormatic.no 43

Egne notater

Page 44: Produktkatalog 2016 - 2017

Ta kontakt med oss!Tormatic AS

Skreppestadveien 24 • 3261 LarvikTelefon: 33 16 50 20 • Fax: 33 16 50 45

E-post: [email protected] • Internett: www.tormatic.no

Automatisering • Prosess • Testing Måling kalibrering • Elektro Elektronikk

Messer, utstillinger og kurs i 2016:

For messer og kurs i 2017 følg med på våre hjemmesider!

EIF-utstilling i Trondheim 8. - 9. mars

Ifea Wireless Summit 26. - 27. april

Eliaden på Lillestrøm 31. mai - 2. juni

Euro Expo i Ålesund 21. - 22. september

OTD i Bergen 19. - 20. oktober

Tekna Telekommunikasjon Offshore 25. - 26. oktober

FSE (TÜV Rheinland) kurs i Stavanger 22. - 25. november