virey amat

Click here to load reader

Download Virey Amat

Post on 20-Mar-2017

157 views

Category:

Documents

2 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

Virrei Amat

Virrei Amat

NDEX 1) Introducci 1.1 Presentaci 1.2 Antecedents 1.3 Rellevncia (justificaci)

2) Desenvolupament 2.1 Anticipa el tema (guio) 2.2 Explicaci

3) Finalitzaci 3.1 Resum conclusions 3.2 Valoraci

Lestaci de Virrei Amats una estaci de lalnea 5 delMetro de Barcelona,situada sota la Plaa del Virrei Amat al districte de Nou de barris deBarcelona. Actualment la lnea 5 senllaa amb la lnea groga, vermella i altres.

La estaci de metro de virrei amat abans no existia noms hi havia una plaa. En aquesta plaa solien fer festivals i altres coses. Mes endavant a l any 1953 van comenar el projecte duna nova estaci de metro

La rellevncia de virrei amat s molt important per la ciutat que estem perqu ens pot servir per a mourens dins de Barcelona a diversos llocs amb l ajuda del metro.

5

L'estaci de Virrei Amat va ser planejada al lany 1953, quan l'Ajuntament de Barcelona va acordar la creaci d'una nova estaci de metro, va ser batejada amb el nom de Transversal Alt.

Quatre anys desprs, el 21 de juliol del 1959, es va inaugurar aquesta nova lnea del metro de Barcelona. L'acte inaugural va estar presidit per l'alcalde de la ciutat, Jos Maria de Porcioles, i l'arquebisbe de Barcelona, Gregorio Modrego.

Especialment , aquesta estaci suniria a l'estaci de Sagrera, que ja venia donant servei al Metropolit Transversal (lactual lnea1).

Posteriorment al1970amb la prolongaci de la Lnea 5 va passar a formar part de la Lnea 5 a causa de la proximitat dels tnels de la lnea 5 i la lnea 4 lautoritat del Transport Metropolit va proposar la construcci d'una nova estaci de l'L4.

El 2003 es va realitzar un estudi informatiu, que pressupostava un cost aproximat de les obres de 24,3 milions d'euros, i una durada de 18 mesos. El 2008, el projecte va ser definitivament descartat pel Departament de Poltica Territorial i Obres Pbliques de la Generalitat de Catalunya, per que el cost era massa elevat.

Finalment la lnea de metro L5 van fer- la des de el Cornell centre fins a Vall dHebron. Per el futur estan fent obre per modificar lestaci de metro de virrei amat. Es preveuen altres models de metro, nous enllaos...

Les nostres conclusions sn que aquesta lnia de metro es molt favorable, per els vianants de virrei amat. Tamb tenen una gran accessibilitat per altres parades de metro i per mourens amb mes comoditat.