peliharakan sultan” news/allitems... · 2019-06-29 · yang maha mulia paduka seri baginda sultan

Download Peliharakan Sultan” News/AllItems... · 2019-06-29 · Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan

Post on 04-Jul-2019

216 views

Category:

Documents

0 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

 • Dicetak olah Jabatan Percetakan Kerajaan,Jabatan Perdana Menteri,

  Negara Brunei Darussalam.

  Hari Isnin26 Syawal 1440 bersamaan 1 Julai 2019

  Kawasan LapangKompleks Yayasan Sultan Haji Hassanal Bolkiah

  Bandar Seri Begawan

 • 7.15 pagi : Para peserta hadir.

  8.00 pagi : Ahli-Ahli Jawatankuasa Kebangsaan, Setiausaha- Setiausaha Tetap, Timbalan-Timbalan Setiausaha Tetap, Ketua-Ketua Jabatan, Timbalan-Timbalan Ketua Jabatan, Penghulu-Penghulu Mukim, Ketua-Ketua Kampung dan para jemputan hadir.

  8.30 pagi : Ketibaan Tetamu Kehormat, Yang Amat Mulia Pengiran Lela Cheteria Sahibun Najabah Pengiran Anak Haji Abdul Aziz bin Pengiran Jaya Negara Pengiran Haji Abu Bakar, Yang Di-Pertua Adat Istiadat Negara selaku Penasihat Jawatankuasa Kebangsaan Sambutan Perayaan Ulang Tahun Hari Keputeraan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam Yang Ke-73 Tahun.

  : Bacaan Surah Al-Fatihah dan Doa Selamat.

  : Pasukan seramai 73 orang Pembawa Bendera Negara Brunei Darussalam bergerak masuk yang terdiri daripada anggota-anggota Jabatan Bomba dan Penyelamat dengan diiringi oleh Pasukan Pancaragam Polis Diraja Brunei.

  : Pasukan Pengibaran Bendera Besar Negara Brunei Darussalam yang terdiri daripada anggota Tentera Laut Diraja Brunei bergerak masuk dengan diiringi oleh Pasukan Pancaragam Polis Diraja Brunei.

  : Penyerahan Bendera Besar Negara Brunei Darussalam yang berukuran 3.7 m X 7.5 m disempurnakan oleh Tetamu Kehormat untuk dikibarkan.

  : Lagu Kebangsaan Negara Brunei Darussalam Allah Peliharakan Sultan dinyanyikan.

  : Lagu Bendera Negara dan Rahmat dinyanyikan.

  : Penyerahan Bendera Negara Brunei Darussalam yang berukuran 2.5 m X 1.2 m dan Poster-Poster Sambutan Perayaan Ulang Tahun Hari Keputeraan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam Yang Ke-73 Tahun kepada Pegawai Daerah Brunei dan Muara, Pegawai Daerah Belait, Pegawai Daerah Tutong dan Pemangku Pegawai Daerah Temburong disempurnakan oleh Tetamu Kehormat.

  : Majlis Bersurai.

  Buku Program Digital boleh dimuat turun melalui alamat www.khedn.gov.bn

Recommended

View more >