minit mesyuarat gb 2015

of 31/31
PK 07 Pengurusan Menyusarat Rujukan : Tarikh : 3 Julai 2013 Kepada, ( Jawankuasa Kerja ) Tuan/Puan, MESYUARAT AJK KERJA BULAN KECERGASAN TAHUN 2013 Dengan segala hormatnya perkara di atas adalah dirujuk. 2. Sukacita dimaklumkan bahawa mesyuarat SPBT akan diadakan seperti ketetapan berikut : Tarikh : 4 Julai 2013 Masa : 2.30 petang Tempat : Bilik Mesyuarat SKPN 5 3. Agenda mesyuarat adalah seperti berikut: 3.1 Ucapan GPK KOKO 3.2 Pengesahan minit mesyuarat 3.3 Perancangan aktiviti 3.4 Pemberitahuan tugasan dan AJK 3.5 Hal-hal lain

Post on 04-Dec-2015

293 views

Category:

Documents

6 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

surat

TRANSCRIPT

PK 07 Pengurusan Menyusarat

Rujukan: Tarikh:3 Julai2013Kepada,( Jawankuasa Kerja )Tuan/Puan,

MESYUARAT AJK KERJA BULAN KECERGASAN TAHUN 2013Dengan segala hormatnya perkara di atas adalah dirujuk.

2.Sukacita dimaklumkan bahawa mesyuarat SPBT akan diadakan seperti ketetapan berikut :Tarikh:4 Julai 2013Masa:2.30 petangTempat:Bilik Mesyuarat SKPN 5

3.Agenda mesyuarat adalah seperti berikut:3.1Ucapan GPK KOKO3.2Pengesahan minit mesyuarat3.3Perancangan aktiviti3.4Pemberitahuan tugasan dan AJK3.5Hal-hal lain

4.Kehadiran tuan/puan amat dialu-alukan dan didahului dengan ribuan terima kasih.

Sekian.

BERKHIDMAT UNTUK NEGARA

Saya yang menurut perintah,

MOHD AIDIL BIN OTHMANSETIAUSAHA BULAN KECERGASANSK Parit No 5,83600 Semerah,Johor.s.k : Fail Sekolah

Cop sekolah/Guru Besar/ GPK

Rujukan: Tarikh:3 Julai2013Kepada,( Jawankuasa Kerja )Tuan/Puan,

MESYUARAT AJK KERJA PERTANDINGAN REKA CIPTA MENGGUNAKAN PENYEDUT MINUMAN TAHUN 2013Dengan segala hormatnya perkara di atas adalah dirujuk.

2.Sukacita dimaklumkan bahawa mesyuarat SPBT akan diadakan seperti ketetapan berikut :Tarikh:5 Julai 2013Masa:8.00 PagiTempat:Bilik Kemahiran Hidup SKPN 5

3.Agenda mesyuarat adalah seperti berikut:3.1Ucapan GPK HEM3.2Pengesahan minit mesyuarat3.3Perancangan aktiviti3.4Pemberitahuan tugasan dan AJK3.5Hal-hal lain

4.Kehadiran tuan/puan amat dialu-alukan dan didahului dengan ribuan terima kasih.

Sekian.

BERKHIDMAT UNTUK NEGARA

Saya yang menurut perintah,

MOHD AIDIL BIN OTHMANSETIAUSAHA, PERTANDINGAN REKA CIPTA,SK Parit No 5,83600 Semerah,Johor.s.k : Fail Sekolah

Cop sekolah/Guru Besar/ GPK

Rujukan: Tarikh:3 Julai2013Kepada,( Jawankuasa Kerja )Tuan/Puan,

MESYUARAT AJK KERJA PROJEK KECERIAN MURAL BLOK TULISAN TAHUN 2013Dengan segala hormatnya perkara di atas adalah dirujuk.

2.Sukacita dimaklumkan bahawa mesyuarat SPBT akan diadakan seperti ketetapan berikut :Tarikh:5 Julai 2013Masa:10.00 PagiTempat:Bilik Mesyuarat SKPN 5

3.Agenda mesyuarat adalah seperti berikut:3.1Ucapan Guru Besar SKPN 53.2Pengesahan minit mesyuarat3.3Perancangan projek mural3.4Pemberitahuan tugasan dan AJK3.5Hal-hal lain

4.Kehadiran tuan/puan amat dialu-alukan dan didahului dengan ribuan terima kasih.

Sekian.

BERKHIDMAT UNTUK NEGARA

Saya yang menurut perintah,

MOHD AIDIL BIN OTHMANSETIAUSAHA PROJEK KECERIAAN SK Parit No 5,83600 Semerah,Johor.s.k : Fail Sekolah

Cop sekolah/Guru Besar/ GPK

MINITMESYUARAT GURU BESAR ZON TELAGA AIRTAHUN 2015

Tarikh : 09 Jun 2015Hari : SelasaTempat : Pusat Sumber SekolahMasa: 9.30 pagi

KEHADIRAN

1. Cikgu Mazlan B Anis(Guru Besar SK Temenggong )2. Cikgu Norhayati Bt Tokis(Guru Besar SK Telaga Air)3. Cikgu Wahap B Selang (Guru Besar SK Sibu Laut)4. Cikgu Zabaa B Kentol (Guru Besar SK Sg. Aur)5. Cikgu Madlane Assing(Memangku Tugas PK 1)

TIDAK HADIR tiada

AGENDA MESYUARAT

1.0Ucapan Pengerusi Zon Matang1.1. Cikgu Mazlan selaku Pengerusi Zon Matang mengucapkan terima kasih diatas kehadiran semua Guru Besar.2.0Agenda yang dibincangkan.

2.1Pemilihan Pengerusi Zon Telaga Air dimana semua Guru Besar telah sebulat suara memilih Guru Besar SK. Telaga Air, Cikgu Norhayati sebagai pengerusi. 2.2Perbincangan tentang Pelan Tindakan bagi meningkatkan lagi kualiti pencapaian dalam Ujian Pencapaian Sekolah Rendah

2.3Pemilihan logo bagi Zon Telaga Air telah juga dibincangkan dimana logo dari SK Sibu Laut telah terpilih.3.0Membentang dan membincangkan usul3.1Pengerusi mengemukakan usul iaitu kelas bimbingan berfokus setiap sabtu sehinggalah ke tarikh UPSR hampir tiba.3.2Dicadangkan oleh: Cikgu Norhayati Bt Tokis3.3Disokong oleh : semua Guru Besar.4.0Bangkitan minitTiada

5.0Perancangan Aktiviti semasa hari Sabtu

5.1Pengerusi memaklumkan tentatif program yang akan dilangsungkan akan diedarkan kepada semua guru.AJK yang terlibat boleh melihat bidang tugas mereka dan diharapkan memberikan kerjasama.

5.2Kawalan murid sangat penting semasa berlakunya program dan disebabkan perkara tersebut, semua guru matapelajaran akan di arahkan untuk mengawal murid mengikut kumpulan murid.

7.0Hal-hal lain

7.1Pengerusi menjelaskan proses perjalanan program akan berlaku walaupun sekolah lain tidak dapat terlibat sama.

7.2Keselamatan murid haruslah dititikberatkan untuk semua murid semasa program berjalan.

7.3Semua Guru Besar bercadang untuk memohon bantuan dari pelbagai pihak dari segi kewangan dan tempat sebagai kemudahan kepada semua sekolah dan dapat memberikan sedikit imbuhan sebagai menghargai jasa guru-guru yang sanggup terlibat sama.

7.4Semua Guru Besar juga bercadangkan untuk mengadakan lawatan bagi murid-murid Tahun 6 bagi memberikan pendedahan kepada mereka kepada dunia luar.

8.0Penutup

8.1Pengerusi mengucapkan terima kasih di atas kerjasama yang diberikan oleh semua guru sepanjang mesyuarat berlangsung.8.2 Mesyuarat ditangguhkan pada jam 12.30 tengahari.

Disediakan oleh: ..................................

Madlane Assing,

Cop sekolah/Guru Besar/ GPK

\

MINITMESYUARAT PROJEK KECERIAAN BLOK PENTADBIRAN MURAL BLOK TULISAN SKPN 5

Tarikh : 5 Julai 2013Hari : JumaatTempat : Bilik Mesyuarat SKPN 5Masa: 10.00 Pagi

KEHADIRAN

1. Tn. Hj. Othman B Hashim( Guru Besar SKPN 5 )2. Tn. Hj. Selamat Bin Takim(GPK KOKO )3. En Mohd Aidil Bin Othman ( Setiusaha )4. En Mohammad Safuan B Che Othman( Penolong Setiausaha)5. En Murshed Bin Mohd Said( Penasihat program)6. En Mohammad Hairunamri B Meskam( AJK Dokumentasi)

TIDAK HADIR tiadaAGENDA MESYUARAT

1.0Ucapan Pengerusi

1.1Pengerusi mengucapkan terima kasih kepada En Murshed B Mohd Said sebagai mentor guru pelatihdan semua guru-guru kerana hadir ke mesyuarat projek keceriaan sekolah.

2.0Ucapan Guru Besar SKPN 5

2.1Pengerusi mengucapkan terima kasih kerana hadir dalam mesyuarat dan mengharapkan semua guru yang terlibat memberi kerjasama dalam melancarkan dan mencapai objektif projek keceriaan sekolah ini.

2.2Pengerusi juga mengingatkan guru-guru agar memastikan mereka menjalankan tugas meraka bagi membantu program yang dikendalikan oleh guru pelatih ini.

2.3Tindakan segera juga perlu diambil jika ada sebarang permasalahan berkaitan dengan projek keceriaan melukis mural blok tulisan di dinding bangunan pentadbiran SKPN 5.

3.0Membentang dan mengesahkan minit mesyuarat

tiada4.0Bangkitan minit

Tiada5.0Perancangan Aktiviti semasa Bulan Kecergasan

5.1Pengerusi memaklumkan perkara yang mahu dilakukan untuk projek keceriaan ini.AJK yang terlibat boleh melihat bidang tugas mereka dan diharapkan memberikan kerjasama..

5.2Pemilihan tempat iaitu di dinding belakang blok pentadbiran dipilih kerana agak strategik dan boleh dilihat dengan mudah oleh semua murid dan guru.

5.3En Mohd Aidil B Othman dan En Mohammad Safuan Bin Che Othman akan mengetuai kerja melukis dan mewarna mural blok tulisan tersebut.

5.4Tema yang dipilih ialah semangat untuk datang ke sekolah dan minat dalam membaca serta kemahiran menguasai tiga bahasa utama.

5.5Warna yang cerah perlu bagi memastikan mural tersebut boleh menarik perhatian murid.

5.6Aspek keselamatan haruslah di utamakan oleh guru pelatih kerana keadaan tempat tersebut sangat bahaya dan licin.

6.0Laporan Kewangan

6.1Peruntukan untuk membeli cat pelaka dan bahan melukis (rujuk lampiran).

7.0Hal-hal lain

7.1Pengerusi menjelaskan proses perjalanan program akan berlaku sepanjang guru pelatih berinternship di Sekolah Kebangsaan Parit No 5.

7.2Keselamatan semasa melakukan kerha haruslah dititikberatkan bagi mengelakkan berlakunya kejadian tidak diingini.

7.3Kekemasan semasa melukis dan mewarnakan mural blok tulisan penting bagi menarik minat murid terhadap tema membaca dan semangat datang ke sekolah.

8.0Penutup

8.1Pengerusi mengucapkan terima kasih di atas kerjasama yang diberikan oleh semua guru sepanjang mesyuarat berlangsung.

8.2 Mesyuarat ditangguhkan pada jam 11.00 pagi

Disediakan oleh: ..................................

En Mohd Aidil B Othman Setiausaha Projek Keceriaan, SK Parit No 5, 83600 Semerah, Muar, Johor

Cop sekolah/Guru Besar/ GPK

MINITMESYUARAT PERTANDINGAN REKA CIPTA MENGGUNAKAN PENYEDUT MINUMANTAHUN 2013Tarikh : 5 Julai 2013Hari : JumaatTempat : Bilik Kemahiran HidupMasa: 8.00 Pagi

KEHADIRAN

1. Tn. Hj. Othman B Hashim( Guru Besar SKPN 5 )2. Pn Zaiton Binti Yaacob (GPK 1 )3. En Mohd Aidil Bin Othman ( Setiusaha )4. En Mohammad Safuan B Che Othman( Penolong Setiausaha)5. En Murshed Bin Mohd Said ( Pengadil pertandingan )6. En Mohammad Hairunamri B Meskam( AJK Dokumentasi )

TIDAK HADIR tiada

AGENDA MESYUARAT

1.0Ucapan Pengerusi

1.1Pengerusi mengucapkan terima kasih kepada Tn Hj Othman B Hashimdan semua guru-guru kerana hadir ke mesyuarat pertandingan reka cipta menggunakan penyedut minuman untuk matapelajaran Kemahiran Hidup.

2.0Ucapan GPK 1

2.1Pengerusi mengucapkan terima kasih kerana hadir dalam mesyuarat dan mengharapkan semua guru yang terlibat memberi kerjasama dalam melancarkan dan mencapai objektif pertandingan reka cipta menggunakan penyedut minuman ini.

2.2Pengerusi juga mengingatkan guru-guru agar memastikan mereka menjalankan tugas meraka bagi membantu program yang dikendalikan oleh guru pelatih ini.

2.3Tindakan segera juga perlu diambil jika ada sebarang permasalahan berkaitan dengan persiapan pertandingan yang akan berlansung.

3.0Membentang dan mengesahkan minit mesyuarat

3.1Pengerusi membentangkan minit mesyuarat yang lalu.3.2Dicadangkan oleh: En Khairunamri B Meskam3.3Disokong oleh :En Mohd Aidil B Othman

4.0Bangkitan minit

Tiada

5.0Perancangan pertandingan Reka Cipta menggunakan penyedut minuman

5.1Pengerusi memaklumkan tentatif program yang akan dilansungkan telah diedarkan kepada semua guru.AJK yang terlibat boleh melihat bidang tugas mereka dan diharapkan memberikan kerjasama.Pertandingan ini melibatkan dua kelas iaitu kelas 4 Gemilang dan 4 Unggul.

5.2Kawalan murid sangat penting semasa berlakunya program dan disebabkan perkara tersebut, 2 orang guru akan di arahkan untuk mengawal murid dan mengadili pertandingan tersebut.

5.3En Mohd Aidil B Othman dan En Mohammad Safuan Bin Che Othman akan mengetuai jawatankuasa persiapan tempat dan hadiah.

5.4Pertandingan berlaku pada waktu pengajaran dan pembelajaran serta tidak mengangu waktu pengajaran dan pembelajaran matapelajaran yang lain.

5.5Pengadil yang akan mengadili pertandingan diketuai oleh En Murshed B Mohd Said dan keputusan adalah berdasarkan kreativiti reka cipta bukannya bentuk.

5.6Ahli setiap kumpulan maksimum tiga orang dan minimum dua orang dalam pertandingan tersebut.

6.0Laporan Kewangan

6.1Peruntukan untuk membeli hadiah dan bahan untuk pertandingan (rujuk lampiran).

7.0Hal-hal lain

7.1Pengerusi menjelaskan proses perjalanan program akan berlaku juga walaupun hari tersebut.

7.2Keselamatan murid haruslah dititikberatkan untuk semua murid semasa menggunakan objek tajam untuk memotong.

7.3Semua peserta haruslah memakai pakaian formal dan markah kekemasan akan diambil kira oleh pengadil.

8.0Penutup

8.1Pengerusi mengucapkan terima kasih di atas kerjasama yang diberikan oleh semua guru sepanjang mesyuarat berlangsung.

8.2 Mesyuarat ditangguhkan pada jam 9 pagi.

Disediakan oleh: ..................................

En Mohd Aidil B Othman Setiausaha Pertandingan Reka Cipta, SK Parit No 5, 83600 Semerah,Muar, Johor

Cop sekolah/Guru Besar/ GPK

BILPERKARAHARGA SEUNIT (RM)KUANTITIJUMLAH

1Cat Pelaka Biru Hitam Kuning Putih Hijau Unggu Merah Jambu

RM18.00

RM 28.00

6 X 18.00

2 x 28.00

RM 108.00

RM 56.00

3Berus Cat Berus besar Berus kecil

RM 8.50RM 2.00

4 x RM 8.504 x RM 2.00

RM 42.00

JumlahRM 216.00

Lampiran laporan kewangan

LAMPIRAN : AHLI JAWATANKUASA INDUK PROGRAM KECERIAAN LUKISAN MURAL BLOK TULISAN

PENGERUSI :Tn Hj Othman Bin Hashim

PENASIHAT :

En Murshed Bin Mohd Said

SETIAUSAHA :

Mohd Aidil Bin Othman

BENDAHARI :Mohamad Safuan B Che Othman

AJK DOKUMENTASIEn Mohammad Hairunamri Bin Meskam

AHLI JAWATANKUASA INDUKBULAN KECERGASAN KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA PERINGKAT SK PARIT NO. 5

Pengerusi:Tn Hj Othman bin HashimGuru Besar SK Parit No 5

Naib Pengerusi :Pn Zaiton binti YaacobGPK Kurikulum

Setiausaha:En Mohamad Safuan Bin Che Othman

Naib Setiausaha:En Mohd Aidil Bin OthmanAHLI JAWATANKUASA PELAKSANABULAN KECERGASAN KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIAPERINGKAT SK PARIT NO. 5

Pengarah Program:Tn Hj Selamat Bin Takim

Kawalan Murid :Pn. Rupiah Binti Sukarman (PRA)Cik Nurul Sheila Binti Jamaludin (P.Khas)Pn. Siti Fazira Binti Ahmad (1 Gemilang)Pn. Zawatil Amal Binti Ali (1 Unggul)Pn. Nor Aizah Binti Ngadiah (2 Gemilang)Pn. Samida Binti Amran (2 Unggul)Pn. Siti Rafidah Binti Abd Halim (3 Gemilang)En Mohd Saiful Amri Bin Abdullah (3 Unggul)Pn. Siti Zubaidah Binti Mohamed (4 Gemilang)En Murshed Bin Mohd Said (4 Unggul)Cik Rohana Binti Amin (5 Gemilang)En Zunnurain Bin Mistah (5 Unggul)Pn. Juriah Binti Md Jali (6 Gemilang)Pn. Nor Azilah Binti Abdul Rahim (G Unggul)En Zahfarsham bin Ishak (6 Cemerlang)

P.A Sistem: En Mohd Isa Bin A.RahimPengerusi Majls:Pn. Siti Fazira Binti AhmadPersiapan Tempat:En Mohamad Hairunamri Bin MeskamMakanan Pelajar: Pn. Rupiah Binti SukarmanDisiplin Murid:En Mahmud Bin IthinPeralatan:Cik Rohana Binti AminDokumentasi Fotografi:Cik Nurul Ain Binti YaacobDokumentasi Videografi:Pn. Nurul Azariah Bt Bakar

Lampiran laporan kewanganBil.PerkaraHarga seunitKuantitiJumlah

1.Set Kotak Pensil (hadiah pertama)RM 44 unitRM 16

2. Pensil Warna (hadiah kedua)RM 44 unitRM 16

3. Buku nota kecil (hadiah ketiga)RM 44 unitRM 16

JumlahRM 48

Lampiran AJK

Jawatankuasa Pelaksana Pertandingan Reka Cipta Menggunakan Penyedut Minuman

Pengerusi : Tn Hj Othman Bin HashimNaib Pengerusi : Encik Murshed bin Mohd SaidPenyelaras projek : Encik Mohamad Safuan Bin Che OthmanSetiausaha : Encik Mohd Aidil Bin Othman Fotografi : Encik Mohamad Hairunamri Bin Meskam