kumpulan lirik lagu jawa

Download Kumpulan Lirik Lagu Jawa

Post on 06-Jul-2018

318 views

Category:

Documents

1 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

  • 8/17/2019 Kumpulan Lirik Lagu Jawa

    1/31

    Kumpulan lirik lagu

     jawa

  • 8/17/2019 Kumpulan Lirik Lagu Jawa

    2/31

    SINOM Pencipta : Sunan Muria

     

    Amenangi jaman edan

    ewuh aja ing pambudi

    melu edan ora tahan

     jen tan melu anglakoni

     boya kaduman melik kaliren wekasanipun dilalah karsa Allah

     begjane kang lali

    luwih begja kang engling lan waspada 

  • 8/17/2019 Kumpulan Lirik Lagu Jawa

    3/31

    LIR ILIR

    Pencipta : Sunan Kalijaga  

    Lir-ilir, lir-ilir, tandure wis sumilir 

    ak ijo royo-royo, tak sengguh temanten anyar 

    !ah angon, cah angon, penekno blimbing kuwi

    Lunyu-lunyu penekno kanggo mbasuh dododiro

    "ododiro, dododiro, kumitir bedah ing pinggir 

    "ondomono, jlumatono, kanggo sebo mengko sore Mumpung pandhang rembulane, mumpung jembar

    kalangane

    #o sorak-o sorak hiyo

  • 8/17/2019 Kumpulan Lirik Lagu Jawa

    4/31

    REK AYO REK  Pencipta : $s %aryanto

     

    &ek ayo rek mlaku mlaku nang tunjungan

    &ek ayo rek rame rame bebarengan

    Mangan tahu jadhi campur nganggo timun

    Malam minggu gak apik dhigawa nglamun

     'galor ngidur liwat took numpak motor 

    Masih untung nyenggal nyenggol ati lega

    Sapa ngerti nasib awak lagi mujur 

    Kenal anak e sing dodol rujak cingur  (a dhipikir kon padha gak duwe sangu

     ja dhipikir angger padha gelem melu aku

    cah ayo cah sapa gelem melu aku

    cah ayo cah golek kenalan cah ayu

  • 8/17/2019 Kumpulan Lirik Lagu Jawa

    5/31

    GAMBANG SULING Pencipta : Ki 'arto Sabdo

     

    )ambang suling Kumandhang suarane

    hulat thulit kepenak unine

    *uu+uuu+uuu+uuu+unine mung

     'renyuhake baa+reng Lan kentrung ke tipung suling

    Sigrak kendhangane

  • 8/17/2019 Kumpulan Lirik Lagu Jawa

    6/31

    Gek kepriye Pencipta : ra Kesuma

     

    "uh kaya ngene rasane

    Anake wong ora duwe

     'galor ngidul tansah diece

    Karo kanca kancane

    Pye pye pye pye ya ben rasakna Pye pye pye pye rasakna dewe

    Pye pye pye pye ya ben rasakna

    Pye pye pye pye rasakna dewe

    esuk kapan aku bisa

    *rip kang luwih mulya Melu nyunjung drajating bangsa

    $ndonesia kang mulya

    Pye pye pye pye mbuh ra weruh

    Pye pye pye pye mbuh ra ngerti

    Pye pye pye pye mbuh ra weruh Pye pye pye pye mbuh ra ngerti

  • 8/17/2019 Kumpulan Lirik Lagu Jawa

    7/31

    Gundul pacul Pencipta : Sunan Kalijaga

    &.! %ardjosubroto

      gundhul-gundhul pacul-cul

    gembelengan

    nyunggi-nyunggi wakul-kul

    kelelengan wakul ngglimpang segane dadi sak latar 

    wakul ngglimpang segane dadi sak latar 

  • 8/17/2019 Kumpulan Lirik Lagu Jawa

    8/31

    u!lak cu!lak "uweng Pencipta : Ki %adi Sukatno

     

    !ublak cublak suweng Suwenge ting gel/nt/r 

    Mambu ketundhung gud/l

    Pak empong lera-l0r0

    Sapa ngguyu ndelikkak0 Sir sir pong dhel0 kopong

    Sir sir pong dhel0 kopong

  • 8/17/2019 Kumpulan Lirik Lagu Jawa

    9/31

    Kem!ang mela#$e Pencipta : 1i2i Subiyanto

     

    kembeng malate pote  beunah ro3om ngapencote

    gik buru e pettek deri taman sare

    ropana segger tor asre

     bennyak kembeng se sae tak seddep akadhi malate

    menangka kasogen kaator kapotre

    se seddep akadhi malate

  • 8/17/2019 Kumpulan Lirik Lagu Jawa

    10/31

    Ande ande lumu#Penyanyi : !osa Aranda  

    Putraku si Andhe Andhe Andhe Lumut

    emuruna ana putri kang unggah-unggahi

    Putrine, ngger, sing ayu rupane

    Klenthing Abang iku kang dadi asmane

    Adhuh, $bu, kula dereng purun

    Adhuh, $bu kula mboten mudhun

     'adyan ayu sisane si #uyu Kang-kang

    Putraku si Andhe Andhe Andhe Lumut

    emuruna ana putri kang unggah-unggahi

    Putrine, ngger, sing ayu rupane

  • 8/17/2019 Kumpulan Lirik Lagu Jawa

    11/31

    Klenting $jo iku kang dadi asmane

    Adhuh, $bu, $bu sampun meksa Kang putra taksih dereng kersa

    Amargi putra taksih nandhang asmara

    Adhuh, $bu, kula dereng purun

    Adhuh, $bu kula mboten mudhun

     'adyan ayu sisane si #uyu Kang-kang

    Putraku si Andhe Andhe Andhe Lumut

    emuruna ana putri kang unggah-unggahi

    Putrine, ngger, sing ayu rupane

    Klenthing Kuning iku kang dadi asmane

    Adhuh, $bu, kula inggih purun

    Kang putra inggih badhe mudhun

     'adyan ala punika kang putra suwun

  • 8/17/2019 Kumpulan Lirik Lagu Jawa

    12/31

    %$&nd$&ng apa "alak  Pencipta : Kris iantoro

     

    "hondhong apa salak, dhuku cilik-cilik 

     'gandhong apa mbecak, m4laku timik-timik 

    "hondhong apa salak, dhuku cilik-cilik 

     'gandhong apa mbecak, m4laku timik-timik 

    Atik ndherek $bu tindak menyang pasar 

    5ra pareng rewel ora pareng nakal$bu mengko mesthi mundhut oleh-oleh

    Kacang karo roti Atik dhiparingi

    "hondhong apa salak, dhuku cilik-cilik 

    )endhong apa pundhak aja ngithik-ithik 

  • 8/17/2019 Kumpulan Lirik Lagu Jawa

    13/31

    Suwe &ra jamu Pencipta : &.! %ardjosubroto

     

    Suwe ora jamu

    (amu godhong telo Suwe ora ketemu

    emu pisan atine gelo

    Suwe ora jamu

    (amu sogo thunteng

    Suwe ora ketemu

    emu pisan atine seneng

    Suwe ora jamu

    amu godhong bunder 

    Suwe ora ketemu

    emu pisan tambah pinter 

  • 8/17/2019 Kumpulan Lirik Lagu Jawa

    14/31

  • 8/17/2019 Kumpulan Lirik Lagu Jawa

    15/31

      #en podo seneng yo mas, ojo mung mandeng

    )olek ono ngendi omahe

    + ya ye+, ya ye+ ya

     ya+ yae yai, e yaiyo yaiyo

      iso nggambang yo mas, ora biso ndemung iso nyawang, ora wani nembung

    6alang kekek, walange kayu

    6alang kayu, tibo neng lemah

    #en kepingin yo mas, arep melu aku

    #en mung trimo, tak kon jogo ngomah

    + ya ye+, ya ye+ ya

     ya+ yae yai, e yaiyo yaiyo Andeng-andeng, ono pilingan

    5jo dipandeng, mundak kelingan

    6alang kekek menclok neng tampah

    Mabrur mrene, menclok wit pete

    Sumengkemo mring )usti Allah

     'indakake dawuh-dawuhe

    + ya ye+, ya ye+ ya  ya+ yae yai, e yaiyo yaiyo

    6alang kekek menclok neng tali

    Limang wektu ojo nganti lali

    + ya ye+, ya ye+ ya

     ya+ yae yai, e yaiyo yaiyo

    6alang kekek, walange kadung

      6alang kekek sampun rampung

  • 8/17/2019 Kumpulan Lirik Lagu Jawa

    16/31

    (adang !ulan #o 4pra kanca dolanan ing jaba

     padhang mbulan padhange kaya rina

    &embulane e sing awe-awe

    ngelingake aja padha turu sore

    #o 4pra kanca dolanan ing jaba

    rame-rame kene akeh kancane

    Langite pancen sumebyar rina

    yo padha dolanan sinambi guyonan

     

  • 8/17/2019 Kumpulan Lirik Lagu Jawa

    17/31

    "ek&la$   suk-esuk srengengene lagi metu, sibu

     'yuwun pangestu kang putra badhe sinau, sibu

     'yangking etas ing jerone isi sabak, bapak 

    )erip lan sada wis jumepak ana kothak bapak 

    Awan-awan srengengene ana tengah, si 4mbah

    ungah-bungah kang wayah mulih sekolah, si 4mbah

    Sore-sore lampune dhimunculake, budhe

      6is wayahe bocah-bocah pada sinau budhe

     

  • 8/17/2019 Kumpulan Lirik Lagu Jawa

    18/31

    )uri #uri Pencipta : Kanjeng Sunan Kalijaga

     

    uri turi putih dhitandur ning pinggir sumur  uri turi putih dhitandur ning pinggir sumur 

    (eleret tiba nyemplung ke kembang kembange apa

    Mbok kira mbok kira mbok kira kembange apa

    Kembang kembang m4lathi kembang m4lathi dironce-ronce Kembang kembang m4lathi kembang m4lathi dironce-ronce

    Sing kene setengah mati sing kana 4ra piye piye

    Mbok kira mbok kira mbok kira kembange apa

  • 8/17/2019 Kumpulan Lirik Lagu Jawa

    19/31

     Yen in #awang &n& lin#ang Pencipta : Andjar Ani

     

    #en ing tawang ono lintang, cah ayu

    Aku ngenteni tekamu

    Marang mego ing angkoso, nimas Sun takokke pawartamu

    (anji-janji aku eling, cah ayu

    Sumedhot rasaning ati

    Lintang-lintang ngiwi-iwi, nimas

    resnaku sundhul wiyati

    "ek semono, janjimu disekseni

    Mego kaltiko, kairing roso tresno asih

  • 8/17/2019 Kumpulan Lirik Lagu Jawa

    20/31

      #en ing tawang ono lintang, cah ayu

    &ungokno tangis ing ati

    inarung swaraning ratri, nimas

     'genteni mbulan ndadari

    (anji-janji aku eling, cah ayu

    Sumedhot rasaning ati

    Lintang-lintang ngiwi-iwi, nimas

    resnaku sundhul wiyati

    "ek semono, janjimu disekseni

    Mego kartiko, kairing roso tresno asih

    #en ing tawang ono lintang, cah ayu &ungokno tangis ing ati

    inarung swaraning ratri, nimas

     'genteni mbulan ndadari

  • 8/17/2019 Kumpulan Lirik Lagu Jawa

    21/31

    S#a"iun !alapan Pencipta : "edi kempot