ghazwul fikri edit

Download Ghazwul Fikri Edit

Post on 18-Feb-2015

65 views

Category:

Documents

4 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

Ghazwul FikriPerang Pemikiran

Mind Map

Perang pemikiran Ramai orang yg tidak sedar mengenai Ghazwul Fikr. Akibatnya: Ramai yg terpedaya dan hanyut Mengikuti budaya barat Mempunyai minda kafir

Bermula selepas perang Salib. Kekalahan demi kekalahan yg dirasai oleh orang kafir.

Definisi Serangan pemikiran, budaya, mental, dan konsep yg dilakukan secara terus menerus dgn sistematik, teratur serta terancang dengan baik. Dilakukan hingga muncul perubahan keperibadian, gaya hidup, dan tingkah laku pada umat islam.

Tujuan Merosakkan Akhlak, menghancurkan pemikiran, melarutkan keperibadian dan seterusnya mengeluarkan muslim dari agamanya.

Sejarah Bermula sebelum keruntuhan khilafah Uthmaniyah, dimulai dengan memutuskan hubungan di antara negeri islam dengan mewujudkan fahaman nasionalisma, kekauman dan kebangsaan.

Kejayaan Ghazwul Fikr Antara kerja2 ghazwul fikr adalah: Gerakan pembebasan Wanita Gerakan menuntut hak samarata wanita Orientalisme Kristianisasi Memisahkan agama dari negara

Pelaku Ghazwul Fikr Yahudi Kristien Atheis Orang kafir secara umum Orang Munafiq

Kaedah Ghazwul Fikr5SSEX, SPORT, SONG, SHOPPING/MONEY, STUDY/EDUCATION

5F

FAITH FUN FASHION FOOD FEMALE

Perang Pemikiran (61:8) Mereka ingin hendak memadamkan cahaya (agama) Allah dengan mulut (ucapan-ucapan) mereka dan Allah tetap menyempurnakan cahaya-Nya meskipun orang-orang kafir benci.

(9:32) Mereka berkehendak memadamkan cahaya (agama) Allah dengan mulut (ucapan-ucapan) mereka, dan Allah tidak menghendaki selain menyemp urnakan cahaya-Nya, walaupun org2 yang kafir tidak menyukai.

Merosakkan Akhlak (15:29)Maka apabila Aku telah menyempurnakan kejadiannya, dan telah meniupkan ke dalamnya ruh (ciptaan) Ku,maka tunduklah kamu kepadanya dengan bersujud. Akhlak sujud mulai dilupakan. Televisyen dan movie lebih dituruti. Hiburan2 menjadi raja dalam kehidupan para pengabdi yg bergelar muslim.

Merosakkan Akhlak Dari Abu darda, Tidak ada sesuatu yg berat timbangannya di akhirat kelak drpd amal yg baik. (HR Abu Daud n Tirmidzi) Takutlah engkau kpd Allah di mana saja engkau berada, ikutilah sesuatu kejahatan dengan kebaikan yg menghapuskannya, dan bergaullah dengan manusia dengan akhlak yg baik. (HR Tirmidzi)

Merosakkan Akhlak

MENGHANCURKAN FIKRAH Mata rantai yg menarik ke arah kehancuran yg kedua (4:60) Apakah kamu tidak memperhatikan orang-or ang yang mengaku dirinya telah beriman kepada a pa yang diturunkan kepadamu dan kepada apa yang diturunkan sebelum kamu? Mereka hendak berhakim kepada thaghut, padahal mereka telah diperintah mengingkari thaghut itu. D an syaitan bermaksud menyesatkan mereka (denga n) penyesatan yang sejauh-jauhnya.

MENGHANCURKAN FIKRAH Dari Abu Hurairah RA, Rasulullah SAW bersabd a, Barangsiapa yg berdakwah menuju kepada petunjuk, baginya pahala seperti pahala orang yg mengikutinya tanpa dikurangi sedikitpun da ri pahala mereka itu. Dan barangsiapa yg men gajak ke jalan kesesatan, baginya dosa seperti dosa orang yang menikutinya tampa dikurangi sedikitpun. (HR Abu Daud)

MENGHANCURKAN FIKRAH Menjadi munafik yg akhlak dan fikirannya bukan lagi muslim. Penghancuran dari segi: ILMU TEORI KONSEP WAWASAN PANDANGAN

MELARUTKAN KEPERIBADIAN KUFUR DARI SEGI PENAMPILAN MAHUPUN STATUS !!! Cuma tinggal nama shj. (4:89) Mereka ingin supaya kamu menjadi kafir sebagaimana mereka telah menjadi kafir, lalu kamu menjadi sama (dengan mereka). Maka janganlah kamu jadikan di antara mereka penolong-penolong (mu), hingga mereka berhijrah pada jalan Allah. Maka jika mereka berpaling, tawan dan bunuhlah mereka di mana saja kamu menemuinya, dan janganlah kamu ambil seorang pun di antara mereka pelindung, dan jangan (pula) menjadi penolong,

MELARUTKAN KEPERIBADIAN Dari Ibnu Umar RA, Rasulullah SAW bersabda, Barangsiapa yg menyerupai sesuatu kaum maka dia dari kalangan mereka. (HR Ibnu Daud)

MURTAD (2:109) Sebahagian besar Ahli Kitab mengingin kan agar mereka dapat mengembalikan kamu kepada kekafiran setelah kamu beriman, kerana dengki yang (timbul) dari diri mereka sendiri, setelah nyata bagi mereka kebenaran. Maka maafkanlah dan biarkanlah mereka, sampai Allah mendatangkan perintah-Nya. Sesungguhnya Allah Maha Kuasa atas segala sesuatu

MURTAD (3:149) Hai orang-orang yang beriman, jika kamu menaati orang-orang yang kafir itu, niscaya mereka mengembalikan kamu ke belakang (kepada kekafiran), lalu jadilah kamu orang-orang yang rugi.

SETIA PADA ORG KAFIR (5:51) Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani menjadi pemimpin-pemimpin (mu); sebahagian mereka adalah pemimpin bagi sebahagian yang lain. Barang siapa di antara kamu mengambil mereka menjadi pemimpin, maka sesungguhnya orang itu termasuk golongan mereka. Sesungguhnya Allah tidak memberi petunjuk kepada orang-orang yang zalim.

SETIA PADA ORG KAFIR Semua yg dirancang dan dilakukan tadi adalah agar umat islam tidak lg mmberikan kesetiaan pada islam dan memberikan sokongan mereka secara terang mahupun tersembunyi kpd golongan kafir. Setia : Patuh pd perintah / nasihat Menjadikan mereka sbg panduan / rujukan Bergantung pd mereka

SETIA PADA ORG KAFIR Rasulullah SAW bersabda, Barangsiapa yg berkumpul dengan org2 musyrik dan tinggal bersamanya, ia serupa dengannya. (HR Abu Daud)

Sekian, terima kasih~AFWAN ATAS SEGALA KEKURANGAN DAN KELEMAHAN=)