gerak gempur jerawat: cara menghilangkan jerawat yang dilupakan

of 16 /16

Author: caramenghilangkanjerawat

Post on 31-May-2015

8.520 views

Category:

Self Improvement


3 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Cara Menghilangkan Jerawat Yang Dilupakan. Tahukah anda bahawa jerawat merupakan gangguan terbesar keatas kulit yang telah mempengaruhi ribuan orang di seluruh dunia? Jerawat biasanya berlaku pada wajah, leher, dada dan punggung, dan ia kerap menyerang seseorang itu ketika di awal peringkat remaja. Jerawat bukan sahaja menyerang permukaan kulit bahkan sehingga kedalam lapisan kulit. Dan ini kerap mengakibatkan kesakitan dan ketidakselesaan berterusan pada penghidap jerawat. Sebahagian besar pakar perubatan di dunia mengatakan bahawa orang yang menghidapi serangan jerawat harus mengamalkan kaedah tertentu bagi meningkatkan kualiti kulit mereka. Malah mereka telah melakukan beberapa kajian tentang bagaimana cara yang terbaik bagi mencegah pembentukan jerawat. Dan untungnya, pakar penjagaan kulit ini telah berkongsi beberapa tips penting penjagaan kulit bagi membantu pesakit jerawat dan bagi menghilangkan jerawat anda secara amnya. Cara Menghilangkan Jerawat # 1: Selalu Bersihkan Kulit Anda Dengan Lembut. Pertama,kebersihan diri perlu dititik beratkan bagi memerangi serangan jerawat. Apa yang perlu anda lakukan ialah bersihkan kulit anda dengan pembersih muka/badan sekurang-kurangnya dua kali sehari secara lembut. Iaitu dengan tidak menggosok terlalu kuat terutama dibahagian jerawat. Ini penting kerana gosokkan yang terlalu kuat bakal menyebarkan bakteria jerawat kekawasan lain dan boleh mengakibatkan perkembangan jerawat yang tidak diingini. Bagi kulit berminyak sebaiknya gunakan pencuci yang mengandungi ramuan Astringents. Cara Menghilangkan Jerawat # 2: Jangan memegang Kulit Anda Dengan Kerap. Cara kedua pula ialah elakkan diri kita daripada sering memegang kulit yang berjerawat. Sebaiknya jangan mencubit, menggosok atau memicit jerawat anda kerana hanya akan memburukkan lagi keadaan. Kerana kelakuan ini boleh menyebabkan jangkitan dan pembentukan parut jerawat. Cara Menghilangkan Jerawat # 3: Pilihlah Alat Kosmetik Yang Bersesuian Dengan Kulit. Untuk cara yang terakhir, pastikan alat kosmetik yang anda gunakan seperti foundation, blush, moisturizers dan eye shadow haruslah bebas minyak. Selain itu, elakkan penggunaan krim rambut yang berminyak kerana ini boleh menyebabkan komedo. Jerawat jenis komedo ini disebabkan oleh sel-sel kulit mati dan sekresi kelenjar minyak yang berlebihan pada kulit. Jadi, produk-produk yang dilabel ‘bukan komedogenik’ sebaiknya digunakan. Ramai dari kita inginkan kulit yang bersih, segar dan licin serta bebas dari jerawat tapi malangnya, banyak dari kita juga gagal untuk memahami bahawa langkah-langkah mudah adalah cara permulaan yang terbaik untuk mencapai matlamat ini. Mahukah anda jika saya tunjukkan cara yang lebih ampuh bagi mendapatkan kulit yang licin yang bebas dari jerawat yang menjadi idaman setiap insan di dunia ini? Tapi.. bersediakah anda?

TRANSCRIPT

Page 1: Gerak Gempur Jerawat: Cara Menghilangkan Jerawat Yang Dilupakan
Page 2: Gerak Gempur Jerawat: Cara Menghilangkan Jerawat Yang Dilupakan
Page 3: Gerak Gempur Jerawat: Cara Menghilangkan Jerawat Yang Dilupakan

Jerawat biasanya berlaku pada wajah, leher, dada dan punggung, dan ia kerap menyerang seseorang itu ketika di awal peringkat remaja. Jerawat bukan sahaja menyerang permukaan kulit bahkan sehingga kedalam lapisan kulit.

Dan ini kerap mengakibatkan kesakitan dan ketidak selesaan berterusan pada penghidap jerawat.

Page 4: Gerak Gempur Jerawat: Cara Menghilangkan Jerawat Yang Dilupakan

Sebahagian besar pakar perubatan di dunia mengatakan bahawa orang yang menghidapi serangan jerawat harus mengamalkan kaedah tertentu bagi meningkatkan kualiti kulit mereka.

Malah mereka telah melakukan beberapa kajian tentang bagaimana cara yang terbaik bagi mencegah pembentukan jerawat.

Page 5: Gerak Gempur Jerawat: Cara Menghilangkan Jerawat Yang Dilupakan

Dan untungnya, pakar penjagaan kulit ini telah berkongsi beberapa cara penting penjagaan kulit bagi membantu pesakit jerawat dan bagi menghilangkan jerawat anda secara amnya.

Page 6: Gerak Gempur Jerawat: Cara Menghilangkan Jerawat Yang Dilupakan

Cara Menghilangkan

Jerawat # 1:

Page 7: Gerak Gempur Jerawat: Cara Menghilangkan Jerawat Yang Dilupakan

Selalu bersihkan kulit anda dengan lembut.

Pertama, kebersihan diri perlu dititik beratkan bagi memerangi serangan jerawat.

Apa yang perlu anda lakukan ialah bersihkan kulit anda dengan pembersih muka/badan sekurang-kurangnya dua kali sehari secara lembut. Iaitu dengan tidak menggosok terlalu kuat terutama dibahagian jerawat.

Page 8: Gerak Gempur Jerawat: Cara Menghilangkan Jerawat Yang Dilupakan

Ini penting kerana gosokkan yang terlalu kuat bakal menyebarkan bakteria jerawat kekawasan lain dan boleh mengakibatkan perkembangan jerawat yang tidak diingini.

Bagi kulit berminyak sebaiknya gunakan pencuci yang mengandungi ramuan Astringents

Page 9: Gerak Gempur Jerawat: Cara Menghilangkan Jerawat Yang Dilupakan

Cara Menghilangkan

Jerawat # 2:

Page 10: Gerak Gempur Jerawat: Cara Menghilangkan Jerawat Yang Dilupakan

Jangan memegang kulit anda dengan kerap.

Cara kedua pula ialah elakkan diri kita daripada sering memegang kulit yang berjerawat. Sebaiknya jangan mencubit, menggosok atau memicit jerawat anda kerana hanya akan memburukkan lagi keadaan.

Malah ia juga boleh menyebabkan jangkitan dan pembentukan parut jerawat.

Page 11: Gerak Gempur Jerawat: Cara Menghilangkan Jerawat Yang Dilupakan

Cara Menghilangkan

Jerawat # 3:

Page 12: Gerak Gempur Jerawat: Cara Menghilangkan Jerawat Yang Dilupakan

Pilihlah alat kosmetik yang bersesuian dengan kulit

Untuk kaedah ini pastikan alat kosmetik yang anda gunakan seperti foundation, blush,moisturizers dan eyeshadow haruslah bebas minyak.

Selain itu, elakkan penggunaan krim rambut yang berminyak kerana ini boleh menyebabkan komedo.

Page 13: Gerak Gempur Jerawat: Cara Menghilangkan Jerawat Yang Dilupakan

Jerawat jenis komedo ini disebabkan oleh sel-sel kulit mati dan sekresi kelenjar minyak yang berlebihan pada kulit.

Jadi, produk-produk yang dilabel ‘bukan komedogenik’ sebaiknya digunakan.

Page 14: Gerak Gempur Jerawat: Cara Menghilangkan Jerawat Yang Dilupakan

Ramai dari kita inginkan kulit yang bersih, segar dan licin serta bebas dari jerawat.

Tapi malangnya, banyak dari kita juga gagal untuk memahami bahawa langkah-langkah mudah adalah cara permulaan yang terbaik untuk mencapai matlamat ini.

Page 15: Gerak Gempur Jerawat: Cara Menghilangkan Jerawat Yang Dilupakan

Mahukah anda jika saya tunjukkan cara yang lebih ampuh bagi mendapatkan kulit yang licin bebas dari jerawat yang menjadi idaman setiap insan didunia ini?

Tapi.. bersediakah anda?

Page 16: Gerak Gempur Jerawat: Cara Menghilangkan Jerawat Yang Dilupakan

BERSEDIAKAH anda?

Klik sini jika telah bersedia!