documents.tips lagu pengakap 2 bw

Download Documents.tips Lagu Pengakap 2 Bw

Post on 06-Dec-2015

267 views

Category:

Documents

3 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Documents.tips Lagu Pengakap 2 Bw

TRANSCRIPT

  • PenghargaanSetinggi penghargaan dan terima kasihkepada En. Shafie Mohd. Zainyang telah banyak mengajar kepada saya lagu-lagu Pengakap. Tidak lupa kepada Raja Azuan Nahar (UPSI) dan En. Abdul Latif Poli (MPTAR)yang menyediakan muzik untuk lagu-lagu Pengakap ini. Dan tidak lupa kepada mereka yang memberi galakan dansemangat dalam penghasilan Koleksi Lagu Pengakap ini.

    PenyusunMohd. Azhar ZainalMenu

  • 3. Apa Guna Keluh Kesah1. Air Terjun4. Apouse2. Akurey (Tong Makitong)5. Auld Lang Syne7. BP Sprit6. Barangan Jepun8. Bubur Kacang9. Can Mali Chan10. Dikir Barat Pengakap12. Di sini senang11. Di sini Kita Berkumpul15. Gunung Nona14. Ginggeng Guli19. Hikayat Duriani17. Hai Kumbali Hai20. Hoi mai tengok21. Hurry hurry home16. Hanya Kenangan18. Hey Raja Doli22. Ibong Oh Ibong23. Kara Piye24. Kes Barang Baik26. Kukebara sit25. Kinabalu28. Loy loy Kratong27. Lemak manis32. Massa belle belle33. My Bonny31. Mari Menyanyi29. Mandolo30. Mari Bersukaria34. Oh Suzana36. Pek Pek Akela Panggil38. Pengakap Malaysia35. Pak Mamat37. Pengakap BerkhemahSENARAI LAGU 1* Klik Pada Pada Tajuk LaguNext39. Proton Saga Kelabu

  • 51. Suranggane49. Selamat Jumpa48. Selamat Datang50. Shellabe47. Sayonara46. Saya tidak menyanyi52. Tarian Pandu53. Undang Pengakap54. We Get Together56. Yepo yetai tai55. Yamko Rambe Yamko57. 500 milesSENARAI LAGU 2* Klik Pada Pada Tajuk LaguMenuKeluar45. Saya Pilih Pengakap44. Say Da Du Dengke41. Rum sum sum42. Salam Kabare43. Salam Untuk Teman58. Keranamu Malaysia59. Jalur Gemilang61. Negaraku60. Cemerlang, Gemilang,Terbilang40. Row-row the BoatLAGU-LAGU PATRIOTIK

  • Selamat DatangSelamat datang, selamat datangSelamat datang kawankuApa khabar, apa khabar,Apa khabar kawankuRiang he, girang heHura hure heo,Enak, enak, enak, eEnak, enak, enak, eHura hure heo.MenuKeluar

  • Selamat JumpaSelamat jumpa selamat jumpaSelamat jumpa kawankuApa khabar apa khabarApa khabar kawankuSenang e e e, girang e e eHura hure heoEnak, enak, enak eEnak, enak, enak eHura hure heo.MenuKeluar

  • BP SpritIve got the BP spritDeep in my heart, deep in my hard,Deep in my heart, Ive got the BP spritDeep in my heart, Deep in my heart to stay.MenuKeluar

  • Di sini senangDi sini senang, Di sana senang,Di mana mana hati ku senang;Di sini senang, di sana senang,Di mana-mana hati ku senang

    Di sini riang, Di sana riang,Di mana mana hati ku riang;Di sini riang, di sana riang,Di mana-mana hati ku riang.La la la la la la, lala lala la laLala la laaa la la lala la laaaaa.La la la la la la, lala lala la laLala la laaa la la lala la laaaaa.MenuKeluar12345

  • Saya Pilih PengakapYippi ye ye Yippi Yippi ye ye yeKami pilih pengakap sajaSiang jadi kenangan, malam jadi impian,Cintaku semakin mendalam.MenuKeluar12

  • Undang-Undang PengakapDi percayai, taat, berguna,Bersaudara, Berbudi,Kasihkan binatang, menurut perintah,Tabah hati, berjimat.Suci fikiran, suci perkataan, suci perbuatan.Suci fikiran, suci perkataan, suci perbuatan.MenuKeluar123

  • Say DaDu DengkeSay Dadu dengke kita utu bana uleDama purapu kuta utu bana uleSo riang kato lala kato lalaaaaSo riang kato lala kato lalaaaaDanau utu bana uleMenuKeluar

  • Naik Naik Ke Gunung NonaNaik naik ke gunung NonaKusu kusu meluluPaling muka kanan dan kiriLaut biru meluluCinta mesti tinggal cintaMama panggil pulang e e eCinta mesti tinggal cintaMama panggil pulang e.MenuKeluar

  • Pek Pek Akela PanggilPek Pek akela panggilMelompat dan berlariDatanglah dengan segera, tinggalkan kerja,Itulah panggilan untuk bersedia.Pek pek akela panggil,Marilah kita semua,Membuat bulatan, lafaz persetiaan,Itulah tandanya pengakap setia.MenuKeluar1

  • Massa belleMasa belle belle belle, Masa belle ku kambaMasa belle belle belle, Masa belle ku kampaKu kampa sarena poni, Ku kamba sarena pom pom pom.Ena denna denna denna, Ena denna u kambaEna denna denna denna, Ena denna u kambaKu kamba sarena poni, Ku kamba sarena pom pom pom.

    MenuKeluar12

  • Kara PiyeKai mana kara piye. Kai mana piye piye,Kai mana kara piya, Kai mana kise baya,Yambara, yambara

    Kai mana kara piye. Kai mana piye piye,Kai mana kara piya, Kai mana kise baya,Yambara, yambaraMenuKeluar

  • Apa Guna Keluh KesahApa guna keluh kesahApa guna keluh kesahKita semua tak pernah bersusahApa guna keluh kesahThere is no reason to be sadThere is no reason to be sadWe are always happy togetherThere is no reason to be sadMenuKeluar123

  • We Get TogetherThe more we get together, together, together,The more we get together, the happier will be,For your friends, are my friends,And my friends, are your friends,The more we get together, the happier will be.Lagi kita berkumpul, berkumpul, berkumpul.Lagi kita berkumpul, gembira hati.Kawan kau, kawan ku,Kawan ku, Kawan kau,Lagi kita berkumpul, gembira hati.MenuKeluar

  • ShellabeShellabe belate belegho,Kutube be abe eboKutu be, we, we, we, Kutu bo wo, wo, wo.Kutu be, be abe ebo.Di mana letaknya sayang,Di hati lalu di kenang,Gembira bersama, duka pun bersama,Itulah amalan kita.MenuKeluar

  • Row-row the BoatRow, row, row your boat,Gently down the stream,Merrily, Merrily, Merrily, Merrily,Lfie is but a dream.Row, row, row your boat,Gently down the stream,Merrily, Merrily, Merrily, Merrily,Lfie is but a dream.MenuKeluar

  • Pengakap MalaysiaPengakap MalaysiaAnak watan cintakan bangsaMenjunjung keagungan cita-citaPersetiaan Mulia.Persekutuan kamiDengan semangat jiwa murniTaat setia dan kasih kepada raja, bangsa dan negara.Kami bersaudara di mana-mana saja,Di seluruh dunia, tujuan yang samaAmalkan cogan kata Pengakap selalu sediaBerkhidmat berbakti kepada bangsa, agama dan negaraMenuKeluar

  • Pak Mamat Bersama KambingPak Mamat panggil kambing, Embekbek, embekbek,Kambing menyahut nyaring, Embekbek, embekbek.Anak kambing Pak Mamat lari,Kambing terkejut lalu berbunyi,Pak Mamat bersama kambing embekbek, embekbek.Pak Mamat bersama kambing embekbek, embekbek.MenuKeluar12

  • Salam KabareSalam Kabare, Salam kabare, Salam, Salam.Riang ria, riang ria, salam, salam.Tinggal kawanku, tinggal sayangku, tinggal, tinggal.Berjumpa lagi, bertemu lagi, salam, salam.Shalum shavarin, Shalum shavarin, Shalum, shalum,Kehet rahut, kehet rahut, shalum, shalum.Farewell good friends, farewell good friends, Farewell, farewell,Till we meet again, till we meet again, farewell, farewell.

    MenuKeluar

  • SayonaraSayonara, sayonara, hingga berjumpa lagi,Sayonara, sayonara, hingga berjumpa lagi,Buat apa susah, buat apa susah,Susah itu tak ada gunanya,Buat apa susah, buat apa susah,Susah itu tak ada gunanya.MenuKeluar1212

  • Tarian PanduIni tarian pandu, gelek, gelek,Dari zaman batu, gelek, gelek.Kesenian budi, tari pandu yang sejati, gelek, gelek.Tepuk satu, satu, gelek, gelek,Tepuk dua, dua, gelek, gelek.Tepuk tiga empat, mari tepuk ramai-ramai.MenuKeluar

  • Oh SuzanaI came from Alabama, with a banjo on my knee,Im going to Louisiana, my true love for to see,It rained all night the day I left,The weather it was dry ,The sun so hot I froze to death Suzana dont you cry. Oh Suzanna oh dont you cry for me,I come from Alabama with a banjo on my knee.MenuKeluar

  • Air TerjunTepi gunung air terjun tempat orang bermainTempat tinggal tukang kebun dan anaknya NorainiSungguh cantik rupa aini hidung mancung seludangBetis bagai bunting padi tak jemu mata memandangTidur malam mimpi aini datang ke rumahTapi kini sudah pergi hati aini berubahMenuKeluar

  • ApouseApouse kokun dao,Yarabe sorun do vey vey,Of lenso beni nemo beni fase,Of lenso beni nemo beni fase,Arafabe, aswarakwa, arafabe, aswarakwa.Selamat tinggal kawan,Kitakan berjumpa lagi,Selamat ku doakan engkau pergi,Selamat ku doakan engkau pergi,Selamat jalan, jumpa lagi,Selamat jalan, jumpa lagi.MenuKeluar1234

  • Can Mali Chan* Can mali can, can mali can,Can mali can ketipong payong. (2X)

    Di mana dia anak kambing sayaAnak kambing saya ada di belakang pintuDi mana dia cinta hati sayaCinta hati saya yang berbaju kelabu*Di mana dia anak kambing sayaAnak kambing saya ada di belakang tingkap,Di mana dia cinta hati sayaCinta hati saya yang berbaju pengakap*Di mana dia anak kambing sayaAnak kambing saya ada di rumah cik MatDi mana dia cinta hati sayaCinta hati saya yang bertatahi lalat.*

    MenuKeluar1234

  • Di sini Kita BerkumpulHere we are, Here we are again,Here we are, Here we are again,Hello, hello, hello hello, hello, hoiHere we are, Here we are again, Di sini di sini kita berkumpulDi sini di sini kita berkumpulSalam, salam, salam salam salam hoiDi sini di sini kita berkumpul

    I come from Malacca jolly good placeI come from Malacca jolly good placeI come from Malacca jolly good placeJolly, jolly, jolly, jolly, jolly good place.Saya dari Melaka suka hatiSaya dari Melaka suka hati,Saya dari Melaka suka hati,Suka, suka, suka, suka, suka hati.I come from Malaysia jolly good placeI come from Malaysua jolly good placeI come from Malaysia jolly good placeJolly, jolly, jolly, jolly, jolly good place.Saya dari Malaysia suka hatiSaya dari Malaysia suka hati,Saya dari Malaysia suka hati,Suka, suka, suka, suka, suka hati.MenuKeluar121

  • Hoi mai tengokHoi mai tengok tak tengok rasa nak tengok,Dah tengok rasa cemuih.Mai tengok tang niPi tengok tang tuDepa dok tengok awat hang tak mau tengok.Hoi mai tengok tak tengok rasa nak tengok,Dah tengok rasa cemuih.Mai tengok tang niPi tengok tang tuDepa dok tengok Awat hang tak mau tengok.MenuKeluar

  • Ibong Oh IbongIbong oh ibong tolonglah aku,Ibong oh ibong tolonglah aku,Ke mana badan bergantung hendak bergantung,Ke mana badan bergantung hendak bergantung,Oh Ibong tinggal kundang,Ke mana badan melayangOh ibong tinggal kundang ke mana badan melayang,Mama oh mama tolongl