company profile dr nasir

Click here to load reader

Post on 26-Jun-2015

509 views

Category:

Documents

0 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

LATAR BELAKANG SYARIKAT

Syarikat ditubuhkan pada tahun 2004, bermula dengan sebuah klinik kecil, kemudian membeli premis kedai dua tingkat di alamat No.11 & 11A, Susur Jalan Kluang/Parit Raja, Pusat Perniagaan Parit Raja, 86400 Parit Raja, Batu Pahat, Johor dan akhirnya dapat memiliki kilang sendiri yang bertaraf GMP pada tahun 2005 beralamat di KSB 210 & 11, Kompleks IKS, Jalan Parit Raja, 86400 Parit Raja, Batu Pahat, Johor.

Motto Quality Natural Healing

Visi Ke arah kecemerlangan dan penambahbaikkan diri dan ekonomi.

Misi Untuk menjadi sebuah syarikat perkhidmatan dan pembuatan produk-produk kesihatan berasaskan homeopathy, herba dan biokimia. Disamping memberikan perkhidmatan konsultasi dan rawatan menggunakan kaedah T&CM (Traditional & Complimentary Medicine) serta mengutamakan kualiti natural dan ke arah penyembuhan.

Konsep Berasaskan kedai kesihatan dan kecantikan (T&CM FARMINA). Jenis Aktiviti a) Jualan Menjual produk-produk kesihatan berasaskan kaedah homeopathy, herba dan lain-lain keluaran Syarikat Farmina Bio Plus.

b) Perkhidmatan Memberi khidmat nasihat dan konsultasi tentang penjagaan diri dan kesihatan. Pemberian makanan tambahan/ubat berdasarkan ciri-ciri yang ada pada personality seseorang. Membekalkan maklumat tentang diet bagi mambantu mempercepatkan penyembuhan / pencegahan terhadap sesuatu penyakit menggunakan kaedah T&CM. Memberi tunjuk cara tentang rawat dan urut secara acupressure terhadap 6 point penting bagi membantu mempercepatkan

kesembuhan sesuatu penyakit seperti sinus, sakit kepala, batuk, demam dan lain-lain. Memberi tunjuk cara tentang bagaimana merawat muka dan rambut (kecantikan luaran). Memberi konsultasi tentang cara-cara bagi memperkasakan minda kelas pertama. Memberi perkhidmatan konsultasi bagi mendapatkan kecantikan dalaman/ keseimbangan emosi melalui pemakanan tambahan.

2

FARMINA BIO PLUS INDUSTRIES &CONSULTANTS DALAM MEDIA

3

4

5

6

FARMINA BIO PLUS INDUSTRIES & CONSULTANTS DALAM PERISTIWA

7

APA ITU HOMEOPATI.

Homeopati merupakan system penawar yang lembut dan bersifat holistic serta sesuai untuk semua orang sama ada tua atau muda. Homeopati menfokuskan kepada seseorang individu yang menumpukan rawatan yang spesifik dari segi simptom fizikal dan mental dalam member faedah yang berpanjangan.

Teori ini berdasarkan teori rawatan sama dengan sama. Penawar homeopati merupakan bahan semula jadi yang telah dicairkan yang mana jika diberikan kepada orang yang sihat, ia akan mengalami simptom-simptom yang dicirikan oleh sesuatu penawar homeopati. Dalam proses penyembuhan pesakit, perkara yang diambil kira adalah faktor fizikal, emosi, dan cara hidup dalam mencari penawar homeopati yang bersesuaian dengan seseorang pesakit.

8

Homeopati sebagai terapi komplemantari

Homeopati telah digunakan secara meluas diseluruh dunia lebih dari 200 tahun. Pada tahun 2000, House of Lords Select Committee on Science & Technology telah mengistiharkan homeopati sebagai satu daripada lima terapi yang mempunyai pendekatan penyelesaian sesuatu masalah individu, bersama-sama dengan osteopati, chiropraktik, peubatan herba, dan acupuntur. Homeopati boleh digunakan dengan selamat dan sebagai pelengkap kepada kebanyakkan perubatan konvensional.

Berapa lamakah homneopati sudah digunapakai?

Homeopati telah digunakan in UK dalam masa lebih daripada 200 tahun, tetapi telah diberikan penghormatan dan digunakan semula oleh seorang individu secara tradisional oleh Greek. Beliau adalah Samuel Hahnemann, yang merupakan seorang doctor yang bijak yang bekerja pada tahun 1796 dan telah mengasaskan asas saintifik dan falsafah yang mengamalkan cara penyembuhan secara lembut dan semula jadi. Semua falsafah saintifik ini, telah menjadi asas homeopati yang dipraktikkan sehingga hari ini.

Adakah penawar homeopati selamat?

Penawar homeopati adalah unik, mempunyai tenaga keupayaan merawat, dihasilkan melalui tumbuhan dan garam mineral. Penawar homeopati ini dicairkan kepada nisbah yang mana tidak ada satu molekul bahan yang asal pun dikesan (selepas keupayaan 12c). Penawar homeopati ini bertindak dengan meningkatkan tenaga semula jadi dalam badan dan ianya adalah selamat, walaupun pada pesakit yang mengandung dan sensitif. Selain itu juga, tiada tambahan dadah dan toxid did lam penawar homeopati.

9

Bagaimana penawar tersebut ditemui?

Petanda ubat-ubatan klinik kami didedahkan dalam 3 cara: Simpton toksid (atau keracunan, kesakitan, dan diarrhea yang disebabkan oleh arsenic). Nama ubatan tersebut, iaitu satu idea perubatan lama berdasarkan kepada persamaan bahan tertentu. (cth: Deadly Nightshade, Atropa belladonna mempunyai warna hitam berkilat yang menyamai mata murid-murid yang mengalami demam panas). Pembuktian, dimana bahan yang terlalu cair diuji secara rambang pada kumpulan sukarelawan yang sihat dan kemudiannya direkod simpton yang mereka alami. Dimana terdapat persetujuan dikalangan pembukti, simpton tersebut

didokumentasikan di dalam Repertory. Semua maklumat digunakan untuk menyesuaikan penawar terhadap simpton yang dialami.

Bagaimana penawar dibuat?

Terdapat 5 farmasi membangun di UK (lihat Cari Sebuah Farmasi). Ekstrak mentah (daripada haiwan dan tumbuhan) atau triturations (daripada mineral dan garam) diperbuat dalam warna bersama alkohol dimana membentuk asas kaedah pencairan. Pencairan dilakukan sehingga 1 bahagian warna ke 10 bahagian air (1x) atau 1 bahagian warna ke 100 bahagian air (1c). Pencairan berulang menghasilkan potensi keputusan sama 6x, 6c atau 30c yang boleh diperolehi dalam lebihan tentangan: 30c mewakili satu bahagian nombor infinite bahan yang asal.

10

Bagaimana jika ianya terlalu cair, adakah akan berkesan?

Selepas setiap larutan yang cair dicampurkan secara cepat dalam mekanisme yang bergantung juga kepada kadar goncangan campuran larutan cair itu. Ini dikenali sebagai succession. Proses ini, mengesan tenaga penyembuhan yang ada pada bahan homeopati menerusi air dalam badan jika dan hanya jika maklumat itu tadi melalui air dalam badan. Maklumat yang dimaksudkan adalah tenaga penyembuhan. Walaupun dalam pencairan ultra-molekul, maklumat yang specifik kepada bahan asal yang dilarut tertinggal dan dapat dikesan.

Apa yang dirawat oleh homeopati?

Homeopati digunakan secara menyeluruh, untuk merawat demam,sakit tekak, sakit gigi, masalah kesihatan yang kronik seperti lenguh sendi, eczema, asma, kebimbangan, tekanan perasaan, dan sindrom keletihan yang kronik.

Apa yang akan berlaku jika anda melihat homeopath?

Homeopath anda akan memahami proses pembentukkan kesihatan yang baik merangkumi rawatan untuk minda dan badan, dalam masa itu homeopath akan mengenali symptom yang melibatkan emosi dan fizikal. Meransang proses penyembuhan semula jadi, dan hanya satu penawar sahaja yang sesuai dengan symptom yang dialami. Penyembuhan berlaku di dalam badan, meningkatkan kesihatan dan system keimunan, tanpa bahaya dan kesan sampingan.

11

KAEDAH MENGENALI PERSONALITI DIRI ANDA

No 1

Pengkelasan Kebebasan & Ketulinan Suka bekerja sendiri Berani dan tegas Ketua/ bos

Masalah/ Kelemahan Kurang sabar, cepat marah, stress, curiga, mudah cemas, bimbang dan tergesagesa Kurang yakin diri, ragu-ragu, bimbang, malu, takut dan mudah cemas.

Produk Yang Disyorkan Bio Chemic Plus Bio Qi Farmina Aroma

Rawatan T&CM Aconite, Sepia S3 / P3 / A3 Kali Phos Beech

2

Kerjasama & Pendamai Bijak dan idea bernas Berdiplomasi Pandai memujuk

Bio Chemic Plus Bio Haz Farmina Aroma

Aconite S3 / P3 Kali Phos, Kali Sulp, C. Sulp, Cerato

3

Penerangan Diri & Ceria Kreatif dan inisiatif Mahir berbicara Serba boleh dan aktif

Diluar nampak ceria tetapi didalam tidak. Tidak sabar, fikiran runsing, gelisah, dan susah tidur malam. Sukar menerima pendapat orang lain, degil, mudah letih fizikal dan mental. Banyak persoalan bermain di fikiran, tidak senang hati, tidak tenteram, tidak puas hati dan kurang fokus. Selalu letih kerana bayak kerja, degil, terlalu mahukan ketepatan, melakukan sesuatu mengikut cara sendiri. Suka mempersoalkan tetapi tidak suka dipersoalkan, adakalanya tidak fokus dan tidak bersemangat. Kerja terlalu kuat, kerap letih, kadangkadang hilang tumpuan dan semangat. Mudah kecewa, lambat menyudahkan kerja, mudah murung,sedih dan hilang semangat.

Bio Chemic Plus Bio Lingua Farmina Aroma

Aconite, Arnica S3 / P3 Kali Phos Agrimony

4

Organisasi & Konservatif Sangat peka & Tradisional Suka kegiatan luar Kerja keras cara sendiri Kebebasan & Perintis Suka melancong Bersemangat dan ingin tahu Berkeperibadian menarik

Bio Chemic Plus Bio Sasmat Farmina Aroma

Nux Vom Ignatia S3 / P3 Kali Phos, Vine Aconite, Cofea S3 / P3 Kali Phos Vervain

5

Bio Chemic Plus BioHaz Farmina Aroma

6

Perkhidmatan & Romantik Berdisiplin dan idealistic Suka membuat kebajikan Suka membantu

Bio Chemic Plus Bio Sasmat Farmina Aroma

Arnica, Nux Vom S3 / P3 / A3 Kali Phos Vervain Bryta, Lead S3 / P3 Mg Phos Rock Water

7

Pengkhususan & Teknikal Pemikir dan penganalisa Tidak menerima yang bukan fakta Suka ketepatan dan disiplin Pengurusan & Penyelesaian Berkebolehan mengurus Cekap, tabah dan adil Suka kendalikan manusia

Bio Chemic Plus Bio Qi Farmina Aroma

8

Bio Chemic Plus Bio Lingua Farmina Aroma

Arnica S3 / P3 / A3 Kali Phos Vervain

9

Keseluruhan & Penghibur Berhasrat menolong orang lain Boleh dipercayai dan bertanggungjawab Penyayang dan pemurah

Bio Chemic Plus Bio Haz Farmina Aroma