buku skrap harith

Click here to load reader

Post on 03-Oct-2015

160 views

Category:

Documents

13 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

harith

TRANSCRIPT

ISI KANDUNGANTAJUKMUKA SURATPendahuluanPengenalan Diri Rumah IdamanPelan Rumah IdamanRuang Letak KeretaTaman MiniRuang KeluargaRuang TamuRuang MakanDapurBilik TidurBilik TetamuBilik BacaanBilik StorBilik AirBilik KucingPenutup

RUANG LETAK KERETA

Ruang letak kereta merupakan ruang untuk papa dan mama saya meletakkan kereta.

Rumah Idaman Ku

Sekolah Rendah Agama Integrasi Taman Keramat

Nama Pelajar : Engku Muhammad Harith Bin Engku Muhammad Aizat.Kelas : 4 Cemerlang.Tajuk : Rumah Idaman Ku.Mata Pelajaran : Kajian Tempatan.Nama Guru : Cikgu Nor Simah Binti Rosdi.

PELAN RUMAH IDAMAN

BILIK TIDUR UTAMAIni merupakan bilik tidur utama. Bilik ini kepunyaan papa dan mama saya.

BILIK TIDUR ANAK PEREMPUANIni merupakan bilik anak perempuan. Bilik ini kepunyaan Adriana dan Adlina. Mereka suka warna merah jambu.

BILIK TIDUR ANAK LELAKIIni merupakan bilik anak lelaki. Bilik ini kepunyaan saya, Haikal, Haziq dan Hafiy. Kami suka warna merah.

BILIK TETAMUIni merupakan bilik tetamu. Bilik ini biasanya digunakan ketika ada tetamu berkunjung ke rumah kami.

RUANG TAMUIni merupakan ruang tamu. Ruang tamu ini biasanya digunakan ketika papa dan mama melayan tetamu yang datang ke rumah.

RUANG MAKANIni merupakan ruang makan. Ruang makan ini biasanya digunakan untuk makan bersama keluarga atau pun semasa menjamu tetamu makan.

DAPURIni merupakan dapur. Dapur inilah yang digunakan oleh mama untuk memasak makanan untuk kami sekeluarga.

BILIK AIRIni merupakan bilik air. Bilik air digunakan untuk mandi dan membuang air.

RUANG KELUARGAIni merupakan ruang keluarga. Ruang ini digunakan untuk kami menonton televisyen dan bersantai bersama keluarga.

RUMAH IDAMANIni merupakan rumah idaman saya iaitu rumah banglo satu tingkat. Rumah ini juga mempunyai kawasan yang luas untuk saya membuat taman mini dan sebagainya.

BILIK BACAANIni merupakan bilik bacaan. Di sini mama menempatkan semua buku-buku yang di beli untuk bacaan kami sekeluarga.

BILIK STORIni merupakan bilik stor. Di sini mama menempatkan semua barang-barang yang tidak di gunakan dan ianya di susun kemas.

TAMAN MINIIni merupakan taman mini. Banyak pokok-pokok bunga yang mama tanam di sini. Taman mini ini juga digunakan untuk kami bersantai semasa hari cuti.

BILIK KUCINGIni merupakan bilik kucing. Di sini mama menempatkan kesemua kucing-kucing kami. Kucing yang kami bela adalah sebanyak 15 ekor.

PENUTUPSaya, Engku Muhammad Harith bin Engku Mohd. Aizat ingin mengucapkan terima kasih kepada guru mata pelajaran Kajian Tempatan Cikgu Nor Simah binti Rosdi, papa Engku Mohd Aizat bin Che Engku Khalid, mama Nurul Hanisah Binti Muhammad, adik-adik saya Engku Muhammad Haikal, Engku Nurin Adriana, Engku Muhammad Haziq, Engku Muhammad Hafiy dan Engku Nurin Adlina kerana membantu saya menyiapkan buku skrap ini.Sekian terima kasih.Ini merupakan bilik kucing. Di sini mama menempatkan kesemua kucing-kucing kami. Kucing yang kami bela adalah sebanyak 15 ekor.

PENGENALAN DIRINama : Engku Muhammad Harith bin Engku Mohd. AizatAlamat Rumah : No. 15, Jalan AU 2A/7,Taman Sri Keramat,54200 Kuala Lumpur.Tarikh Lahir : 3 Jun 2003Tempat Lahir : Hospital Kuala LumpurHobi : Bermain basikalCita-cita :Juruterbang Saya, Engku Muhammad Harith bin Engku Mohd. Aizat bersyukur kerana dapat menyiapkan buku skrap yang bertajuk Rumah Idaman Ku bagi mata pelajaran Kajian Tempatan. Gambar-gambar di dalam buku skrap ini merupakan gambaran setiap sudut rumah yang saya idamkan. Ini merupakan bilik kucing. Di sini mama menempatkan kesemua kucing-kucing kami. Kucing yang kami bela adalah sebanyak 15 ekor.

PENDAHULUANSaya, Engku Muhammad Harith bin Engku Mohd. Aizat bersyukur kerana dapat menyiapkan buku skrap yang bertajuk Rumah Idaman Ku bagi mata pelajaran Kajian Tempatan. Gambar-gambar di dalam buku skrap ini merupakan gambaran setiap sudut rumah yang saya idamkan. Ini merupakan bilik kucing. Di sini mama menempatkan kesemua kucing-kucing kami. Kucing yang kami bela adalah sebanyak 15 ekor.