035 dalail ul khairaat niri

Post on 21-Jul-2016

260 Views

Category:

Documents

14 Downloads

Preview:

Click to see full reader

DESCRIPTION

Dalā'il al-Khayrāt (Dalā’il ul-Khayrāt wa Shawāriq ul-Anwār Fie Zikri as-Salāt Alan Nabiyyi'l Mukhtār (vertaling: de wegwijzers van voordelen en de briljante fuif van Licht in het gedenken van de zegeningen van de gekozen Profeet (sallallāho alaihi wa sallam)) is een beroemde collectie van duroeds (een invocatie die moesliems doen door specifieke uitdrukkingen te zeggen bij het roemen aan de profeet). De Dalā’il al-Khayrāt Sharief is geschreven werd door de Marokkaanse soefi en islamitische Schriftgeleerde Hazrat Muhammad Sulaiman al-Jazuli as-Shaziliyya (radi Allaho anho). Het is populair in delen van de islamitische wereld onder de traditionele moesliems zoals in Noord-Afrika, Turkije, India, Pakistan, de Kaukasus en de Zuid-Azië. Het is verdeeld in secties voor dagelijkse smeken.

TRANSCRIPT

Dalā’il ul­Khayrāt waShawāriq ul­Anwār FieZikri as­SalātAlanNabiyyi'lMukhtār

Dalā'il  al­Khayrāt  (Dalā’il  ul­Khayrāt  wa  Shawāriqul­Anwār  Fie  Zikri  as­Salāt  Alan  Nabiyyi'l  Mukhtār(vertaling: de wegwijzers van voordelen en de briljantefuif van Licht in het gedenken van de zegeningen van degekozen Profeet  (sallallāho alaihi wa sallam))  is  eenberoemde collectie van duroeds (een invocatie diemoesliems doen door specifieke uitdrukkingen te zeggenbij het roemen aan de profeet). De Dalā’il al­KhayrātSharief is geschreven werd door de Marokkaanse soefien islamitische Schriftgeleerde Hazrat MuhammadSulaiman al-Jazuli as-Shaziliyya (radi Allaho anho).Het is populair in delen van de islamitische wereldonder de traditionele moesliems zoals in Noord-Afrika,Turkije, India, Pakistan, de Kaukasus en de Zuid-Azië.Het is verdeeld in secties voor dagelijkse smeken.

De Dalā’il al­Khayrāt Sharief is het eerste grote boekin de islamitische geschiedenis die is samengesteld uitlitanieën (lange lijst) van de vrede en zegeningen overde  profeet Mohammed  (sallallāho  alaihi wa  sallam).Het is ook de meest populaire en meest alom geprezencollectie van litanieën om Allah Ta’ala zegeningen tevragen voor de profeet. Onder sommige soennitischereligieuze orden zoals de Qadri en Shaziliyya-JazuliOrde is de recitatie een dagelijkse praktijk. Hetboekwerk begint met de negenennegentig Attributen vanAllah Ta’ala gevolgd door een verzameling van meerdan honderd namen van de Profeet Mohammed(sallallāho alaihi wa sallam).

In shajrah-e-sharief Alahazrat staat geschreven dat demurid  iedere  dag  het  betreffende  deel  uit  de  Dalā'ilal­Khayrāt moet lezen. Als u geen Arabisch kunt lezen,luister dan naar de clips.

Noorani Research www.tangali.net

Overgenomen van NifseIslam enbewerkt door Noorani Research

top related