47939489 lirik lagu pengakap

Download 47939489 Lirik Lagu Pengakap

Post on 09-Feb-2016

66 views

Category:

Documents

0 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

lagu

TRANSCRIPT

DI SINI SENANG Di sini senang, di sana senangDi mana-mana hati ku senangDi sini senang, di sana senangDi mana-mana hati ku senangSaudara, saudariLai, lai, lai, lai, lai, laiSaudara, saudariLai, lai, lai, lai, lai, lai

MASA BILLY MASA BILLY Masa Billy Billy Billy } Masa Billy U Kamba } 2X U Kamba Sarina poniU Kamba Sarina pom pom pomInadina dina dina } Inadina U Kamba } 2X U Kamba Sarina poniU Kamba Sarina pom pom pom

NegarakuNegaraku, Tanah tumpahnya darahku Rakyat hidup bersatu dan maju Rahmat bahagia Tuhan kurniakan Raja kita selamat bertakhta Rahmat bahagia Tuhan kurniakan Raja kita selamat bertakhta.

Undang-undang PengakapDipercayai, taat, berguna,bersaudara, berbudi,kasihkan binatang,menurut perintah,sabar, berjimat,suci fikiran, suci perkataan, suci perbuatan,suci, suci.

SELAMAT DATANG / TINGGAL Selamat datang, saudara saudari } 2XSelamat datang } 3XKe Kursus iniSelamat tinggal, saudara saudari } 2XSelamat tinggal } 3XHingga jumpa lagi

Saya Pilih PengakapYip pi ye ye ye } 2xSaya pilih pengakap sajaSiang jadi kenanganMalam jadi impianCintaku semakin mendalam

We Are So Glad To Welcome YouWe are so glad to welcome youOur friends from far and nearAnd now well tell you one and allThe reason why were hereMay all your trouble be forgotLet this night be the bestJoin in the songs we sing tonightBe happy with the rest

APA GUNA KELUH KESAH Apa guna keluh kesah } 2X Pengakap tak pernah keluh kesahApa guna keluh kesahThere is no reason to be sad } 2X We are always happy togetherThere is no reason to be sadOnu guno katangaban } 2X Savi-avi au insan osusaOnu guno katangabanChan Mali ChanChan mali chan ooi ooi } 2 xChan mali chan ketipung payungDi mana dia anak kambing sayaAnak kambing saya di bawah pokok nangkaDi mana dia cinta hati sayaCinta hati saya duduk sebelah sanaDi mana dia anak kambing tuanAnak kambing tuan yang makan daun jambuDi mana dia cinta hati tuanCinta hati tuan yang pakai baju biruBIYAKEE Biyake, So ro so ro,Nam pa se, Im rin saSir ya sir ya randaYondoyo baya randeYap pe na yap pe naDua cincin di jari mu } 2XBeri satu tanda mataTanda mata di dunia } 2XTak ku lupa selamanyaMASA BILLY MASA BILLY Masa Billy Billy Billy } Masa Billy U Kamba } 2X U Kamba Sarina poniU Kamba Sarina pom pom pomInadina dina dina } Inadina U Kamba } 2X U Kamba Sarina poniU Kamba Sarina pom pom pomCampfires BurningCamfires burning } 2 xLook yander } 2 xIn the circle } 2 xCome sing and be merryApi nyala } 2 xMari dekat } 2 xDalam bulatan } 2 xBersuka riaJolly Good PlaceI come from Msia jolly good place } 3 xJolly jolly jolly jollyJolly good placeSaya dari Msia suka hati } 2 xSuka suka suka suka suka .. hatiThe More We Get TogetherThe more we get together together togetherThe more we get together the happier will beFor your friends are my friendsAnd my friends are your friendsThe more we get together the hapier will beBERTEMU DAN BERPISAH Bertemu dan berpisahAdat manusia biasaHilang di mata tapi di hati tidak lupaBerdoalah kita agar aman dan sentosaSemoga kita berjumpa di lain masa[Ulang beberapa kali yang sesuai]Geylang Si Paku GeylangGeylang si paku gelang . geylangGeylang si rama-ramaPulang marilah pulang .. marilah pulangBersama-samaKalau ada jarum yang patahJangan disimpan di dalam petiKalau ada silap dan salahJangan disimpan di dalam hatiKalau ada sumur di ladangBoleh saya menumpang mandiKalau ada umurku panjangBolehlah kita berjumpa lagiSayonaraSayonara } 2 x }Kita berjumpa lagi } 2 xApa guna susah } 2 x }Susah itu tak ada gunanya } 2 xSALAM KABARE Salam kabare } 2XSalam, salamRiang ria, riang riaSalam, salamTinggal kawankuTinggal sayangkuTinggal, tinggalBerjumpa lagiBertemu lagiTinggal, tinggalGOODBYE MY FRIEND (2X)GOODBYE (2X)TILL WE MEET AGAIN (2X)GOODBYE (2X)Syalom chaverium } 2XSyalom, syalomLe hit ra ot, le hit ra otSyalom, syalomFarewell good friends } 2XFarewell, farewellTill we meet again, till we meet againFarewell, farewellCHAI CHIEN PERN YU MEN (2X)CHAI CHIEN (2X)WO HUEI YU CHE (2X)CHAI CHIEN (2X)SEBDRUVA NAMBANAE (2X)SENDRUVA (2X)MEENDUM NAM SANTIPOMMEENDUM NAM KUDUVOMSENDRUVA (2X)Sharom my friend } 2 xSharom .. SharomWell see you again } 2 xSharom ..SharomTAK KAN DAPAT KU LUPAKAN TAK KAN DAPAT KU LUKISKANTAK KAN LUPA KU GAMBARKANTAK KAN DAPAT KU LUPAKANHANYA DAPAT KU KENANGKANLA LA LA LA LA LA (3X)KITA JUMPA DALAM BAHAGIAKITA BERPISAH DALAM DUKAJANGAN LUPA DALAM DOASATU MASA JUMPA SEMULATAK KAN DAPAT KU LUKISKANTAK KAN LUPA KU GAMBARKANTAK KAN DAPAT KU LUPAKANHANYA DAPAT KU KENANGKANLA LA LA LA LA LA (3X)KAPAN-KAPAN KAPAN-KAPANKITA BERJUMPA LAGIKAPAN-KAPANKITA BERTEMU LAGIMUNGKIN ESOKATAU DI LAIN HARIMUNGKIN LUSAATAU DI LAIN MASABILA ENGKAU PERGIHATIKU BERTAMBAH SEPI..BILA ENGKAU DATANGHATIKU BERTAMBAH GIRANG..KAPAN-KAPAN.APUSE APUSE KO KUN DAOYARABE SORON DOVEVEIOF LENSO BENI NEMO BENI FASEI (2x)ARAFABEI, ASWA RAK WA (2X)SELAMAT TINGGAL KAWANKUKITA KAN BERJUMPA LAGISELAMAT KU DOAKAN ENGKAU PERGI (2X)SELAMAT JALAN, JUMPA LAGI (2X)DI SINI SENANG Di sini senang, di sana senangDi mana-mana hati ku senangDi sini senang, di sana senangDi mana-mana hati ku senangSaudara, saudariLai, lai, lai, lai, lai, laiSaudara, saudariLai, lai, lai, lai, lai, laiTARI PANDU Ini tari pandu, gelek-gelekTari zaman baru, gelek-gelekKesenian murni tari pandu yang sejati,Gelek-gelekTepuk satu-satu, gelek-gelekTepuk dua-dua, gelek-gelekTepuk tiga-tiga, gelek-gelekTARI KAMIIni tari kami, gelek, gelekTari zaman baru, gelek, gelekKesenian murni tari kami yang sejati,Gelek, gelek[Ulang tepuk empat, lima dan tepuk ramai-ramai, gelek-gelek]DENDANG PENGAKAPOh oh matahari, maharaja siangOh oh bulan, permaisuri malamDi waktu siang matahari menjelangDi waktu malam bulan pun mengambangDi kala itu pengakap pun berdendangTinggi cita citaSampai ke bintangPUNCAK GUNUNGNaik naik ke Puncak GunungKusu, kusu maluluPandang muka kanan dan kiriLaut biru maluluKawan mesti tinggal kawanMama panggil pulang eh-eh-eh 2 xTANYA SAMA POKOKTanya sama pokok, apa sebab goyangNanti jawab pokok, angin yang goncangTanya sama angin apa sebab goncangNanti jawab angin tanyalah awanAwan nanti kata aku kandung airSampai tempat sejuk aku pun cairTengok dalam air nampak bayang-bayangCampak satu batu bayang pun hilangPAK CIK IBRAHIMPak Cik Ibrahim 2 xRamai anakAnaknya sangatlah ramaiRajin bekerja tiap masaSentiasa riang dan gembiraright hand left handright leg left legknee bend chin upturn around sit downINGAT TU REMEMBERIngat .. ingat itu rememberJangan lupa itu dont forgetSaya sayang itu l love youHanya dikau, only youAJAMKOAjamko rambe chamkoAron nawa gombiAron nawa gombeTe me nokireyo }Pano kambeko } 2 kaliYapano kobe, are ade } 2 kaliChombe .. chombe re ye chombe re yo } 2 kaliMAPOLE O WAHMapole oh wah-aMapole oh wahMapole oh wah-aTo to to oh wahUM BA LAUm ba um ba um ba lah 4 xHey up with the musika, uska merahKau seorang dara, me main gitar lahGitar, gitar, gitar lah 4 X. piano. trompet. jogetHURRY HOMEHurry hurry hurry home loveHurry back to RoturuaTo the mountains and the valleysHurry home to meI know, I know, you have to goPlease hurry back home loveI miss you soIn my mind I hear you singingThrough the echoes in the valleyCross the lakes of trouble waterHurry home to meI know, I know, you have to goPlease hurry back home loveI miss you soLU LA LELu la la, lu la le, lu la, lu la, le, lu l;aLu la, lu la, lu la, lu la leHONDA CUPHonda cup Yamaha SuzukiMazda Toyota CorollaKenderaan ini senang dicariDi mana mana ada sahajaA a a aji nomotoO o o odo ronoNak duit belilah totoKalau dapat melancung ke TokyoBILLIE MANJABillie manja } 4 kaliNama hei nagah heiBillie manjaUtaradan shan Billie manjaNama hei nagah heiBillie manjaSHAHIBUL HIKAYATShahibul hikayatWa pulut wa durianiMullah } 2 kaliAna peraniWa shatan wa shakarDalam pinggan ana gaulkanCak muat .. di mana } 4 kaliCak muat ke mulut niiLima pinggan ana makanSakit perutAna tak boleh tahanRAHIM MERE SAMIEEARahim mere samieea } 2 xRahi i mRahimMere samieeaApa na pa gella } 3 xWhere is my heartRahim mere samieea } 2 xRahiii mFRE HER JOKEFre her joke } 2 xDo me vu } 2 xSo na la ma ti naSo na la ma ti naDing Dong BellMONG MONG HAIMong mong haiKwan chai ter mai maiMong mang paiKwan chai tem mai maiTe bok happie meroOne ta tam pidaiPen phrakit andaiKwan chai te ter mai maiSHELLABEYShellabey nila Tabligho } 2 xKutubey de abe ebo } 2 xKutubey wey wey weyKutubo wo wo woTUKANG TELEKTukang telek ha, manyaklah untungSatu sangkat lua bulungHalli halli masuk kampungTukang telek manyaklah untungLia latangha lagi Hong KongNama lia Wong Keng KengTukang telek ha, pelut kosongSutan makan ke mau titangMintak tulung sama tok pekungCA CU MA LEECa cu ma lee .. kKopi dil la kopi kommaCa ci noi wa la kang kong } 2 xCapana panai tuma sing song } 2 xSing song waSing song we } 2 xNa noi nama na noi } 2 xENGOON YAMMAEngoon yamma } 2 xInvoo vooYa voo } 2 xIn voo vooPANDUAN PENGAKAP MUDAKalau dandan . yang rapiTidak perlu bagusKalau masak hati-hatiJangan sampai .. hangusItu semua nasihatJangan kau .. lupaIngat ingat . selaluKalau lapar .. makanlahKalau haus minumlahKalau ngantuk . tidurlahTapi jangan .. ngigauItu semua petuaJangan sampai .. lupaIngat ingat .. selaluLERON SINTALeron leron sinta } 2 xSinta leron leron } 2 xLeron leron sintaBuko nga papayaDala dalih ng sintaPak dating sadulongNa bali ang sagaTapo ke palaranHu ma nga nap ng ibaLeron leron sinta } 2 xSinta leron leron } 2 xSAYANG BOLEH SATUSayang boleh satu } 2 xBoleh satuMasih ayuSayang boleh satuDua . masih sukaTiga mesraEmpat .. sihatLima .. samaEnam senangTujuh .. kukuhLapan tampanSembilan . tahanSepuluh gaduhVINI VINIVini vini vini vini } 2 xVana vana vana vanaTa lu si, ta lu si eh ehTa lu samoaTa lu samoaUmpah umpah umpahDI SINI KITA BERKUMPULDi sini di sini kita berkumpulSalam salam salam salam salam .. hoiHere we are here we are here we are again } 2 xHello hello hello hello hello .. hoiNang kene nang kene ketemu lagi } 2 xKabare kabare kabare kabare kabare .. heiChai che li chai chi li wo men c